2018 m. kovo 21 d. LR AM Kauno RAAD GGAI pareigūnai, atlikdami tyrimą dėl neteisėtos medžioklės aplankė Kėdainių rajone, Pilionių k., gyvenantį gerai žinomą šunų veisėją G.N. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad pil. G.N. Kėdainių raj., „Šlapaberžės“ medžioklės ploto vienete, būdamas ne medžiotoju ir naudodamas dvi vakarų sibiro laikas sumedžiojo kiaunę.

G.N. pripažino padaręs pažeidimą.

Atliekant apžiūrą pas pil. G.N., kuris gyvena prie Mantviliškio tvenkinio, buvo rasta ir paimta 13 vnt. statomų tinklų. Apžiūros metu ūkiniame pastate buvo rasta 2 vnt. sūdyti ūdros kailiai, 9 vnt. sūdyti bebro kailiai, 3 vnt. neluptos lapės ir 1 vnt. neluptas pilkasis kiškis. Atsakyti Inspekcijos pareigūnams iš kur gavo visus šiuos žvėris G.N. nesugebėjo. Inspekcijos pareigūnai aiškinasi aplinkybes.

Besilankant Pilionių k. esančioje sodyboje aplinkosaugininkams prireikė ir kitų tarnybų pagalbos. Pil. G.N. laiko daugiau kaip 50 šunų, kurie nėra tinkamai prižiūrimi. Taip pat, kieme mėtosi galvijų galvos bei kojos, įvairūs kaulai. Žinomas šunų veisėjas net nesivargino pasirūpinti savo augintiniais, kurie rasti negyvi prie būdų arba sumesti į vieną krūvą, kuri matosi kartas nuo karto būna sudeginama. Apžiūrint negyvus šunis matėsi šautinės skylės. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai įvertinę matytą vaizdą nieko nedelsdami iškvietė Kėdainių maisto ir veterinarijos tarnybos specialistus.

Darbinga diena buvo ne tik aplinkosaugininkams, vet. specialistams, bet darbo turėjo ir Kėdainių RPK pareigūnai, kurie pas G.N. plastikinėse talpose rado apie 80 litrų skaidraus skysčio, turinčio specifinį alkoholio kvapą, kitaip sakant naminukę. Policijos pareigūnai taip pat nustatė, kad žinomas laikų augintojas turėjo didelį kiekį kontrabandinių cigarečių.

Jautresnių nervų žmonėms nesiūlome žiūrėti nuotraukų.