Iš sostinės, penktadienio vakarą, po darbų, aš su žmona (kuri tuo metu laukėsi) vykome į Kėdainius pas namiškius. Tą kartą važiavome pro Ukmergę. Išvažiavus iš Vilniaus žmona greitai užmigo, o manęs neapleido mintys apie į važiuojamąją kelio dalį išbėgančius miško gyvūnus. Visą kelią tos neramios mintys manęs neapleido, kažkas bus, kol kelyje Bukonys-Šėta viskas pasikeitė.

Nuo Bukonių miestelio paskui mane važiavo krovininis autobusiukas. Dažnai važiuoju 10-20km/h greičiau, tačiau kelyje tarp Bukonių ir Šėtos kažkas man pasamonėje suveikė, tegul tave aplenkia - tu niekur neskubėk. Tad aš atleidau koją nuo greičio pedalo ir mus, krovininis autobusiukas aplenkė.

Vos tik autobusiukas sugrįžo į savo juostą - nepatikėjau tuo ką pamačiau. Į važiuojamąją kelio dalį iš miško staigiai iššoka briedis, aš staigiai stabdau, autobusiuko vairuotojas daro tą patį, bet nespėja ir stipriu smūgiu trenkiasi į briedį. Laimei, autobusiuko kėbulas yra aukščiau negu lengvojo automobilio ir vairuotojas nenukenčia, bet atsiperka stipriu išgąsčiu.

Dar nebuvau matęs taip persigandusio žmogaus. Vairuotojui pagelbėjau kiek galėjau ir toliau tęsėme kelionę. Tačiau dabar mintys sukosi kita puse. O jeigu aš būčiau neatleidęs kojos nuo greičio pedalo ir manęs autobusiukas nebūtų aplenkęs, tik spėju, bet nei aš, nei mano, tuo metu nėščia žmona tikriausiai dabar nepuoselėtume savo gražios šeimos.

Kažkas mums padeda priimti gyvenime svarbius sprendimus, nors tuo metu gali atrodyti ir kitaip.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Tiki antgamtiniais dalykais, ar ne, šiurpios istorijos apie namuose prasidedančius keistus reiškinius - nesuprantamus bildesius, vietas keičiančius daiktus ar neįprastus vaizdinius – priverčia susigūžti kone kiekvieną. DELFI jau rašė apie tai, kaip spiritizmo seansą namie atlikusios merginos teigia, jog jų namuose nesibaigia baisiausi dalykai.

Teiraujamės Jūsų – ar esate atsidūrę panašioje situacijoje, ar girdėję panašių šiurpių istorijų? O galbūt manėte, jog susidūrėte su antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, jog šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“ iki sausio 20 d. Įdomiausios istorijos autoriui padovanosime M. Solonin knygą „Katastrofos chronologija“.