Jo teigimu, nerimą kelia, kad nėra saugaus praėjimo pėstiesiems.

„Malonu žiūrėti, kaip tvarkosi Kaunas. Bet yra ir neapgalvotų sprendimų. Kaip, pavyzdžiui, geležinkelio pervaža tarp Kalkinės g. ir Jiesios plento. Naujai įrengta, tik pamiršta apie žmones. Jiems neįrengtas saugus perėjimas (tiksliau jo nėra), nors aplink gyvenamasis rajonas, nemažai vaikų“,– nuogąstavo DELFI skaitytojas.

Vyras taip pat skundėsi, kad prie netoliese esančios autobusų stotelės gali įvykti nelaimė, kadangi automobilių eismas intensyvus ir žmonėms labai sudėtinga kirsti geležinkelio pervažą.

„Šalia pervažos autobusų stotelė. Nejaugi ir čia reikia laukti nelaimės, kad valdžia sukrustų. Įdomu, kaip tokią geležinkelio pervažą galėjo pradėti eksplotuoti. Automobilių eismas yra gan didelis ir žmonėms pereiti per geležinkelio pervažą yra sunku, jau nekalbant apie vaikus.– piktinosi skaitytojas ir pridūrė,– Tikiuosi sužinoti, kokie sprendimai bus priimti ir kada, kad būtų pritaikyta žmonėms vaikščioti per šią geležinkelio pervažą.“

„Lietuvos geležinkelių“ atstovės spaudai Ingos Čiuberkytės komentaras:

„Pervaža buvo modernizuota pagal parengtą projektą, kuriame buvo įvertintos visos saugumą užtikrinančios priemonės (pagerintas apšvietimas, išklota nauja danga ir pan.). Dar kartą išnagrinėsime situaciją ir pažiūrėsime, kaip dar galėtume pagerinti sąlygas pėstiesiems kirsti pervažą. Ateityje tokių pervažų apskritai turėtų nelikti, vietoj jų planuojamos dviejų lygių sankryžos su prasilenkiančiais eismo srautais (viadukai). Tai pagerins eismo sąlygas ir leis užtikrinti maksimalų saugumą.“ – aiškino ji.

I. Čiuberkytė taip pat priminė, kad dažnu atveju dėl nelaimės kalti patys pėstieji ir jų neatsargumas.

„Atkreipiame dėmesį, kad tik vienintelė Amalių pervaža Kaune turi praėjimą pėstiesiems. Visų, kertančiųjų geležinkelio pervažą, prašome laikytis saugaus eismo reikalavimų, nes, kaip rodo praktika, dažniausiai nelaimingi atsitikimai įvyksta dėl žmogaus neatsargumo”, – teigė ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)