Netikėtoje situacijoje atsidūrusi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja klausia, ar Kauno oro uostas tikrai pasiruošęs tapti pagrindiniu Lietuvos oro uostu šią vasarą?

„Neseniai teko pabuvoti Kauno oro uoste, įsikūrusiame Karmėlavoje, ir patirti stresą, kai pastatėme automobilį zonoje, kur leidžiama 15 minučių transporto priemonę pastatyti nemokamai. Pasitikę iš svetur parskridusį sūnų, tik jam įlipus į automobilį, stovėjome eilėje, kad galėtumėme išvažiuoti iš oro uosto teritorijos. Supratome, kad per 15 minučių tikrai nepavyks to padaryti“, – pasakoja moteris.

Pasak jos, Kauno oro uosto teritorijoje tą dieną vyko tikras chaosas – automobiliams nebuvo leidžiama išvažiuoti, visos transporto priemonės esą stovėjo spūstyje, o vairuotojai kažkur bėgiojo nerimaudami, nes jų neišleido.

„Į identišką situaciją patekome ir mes – tuomet, kai automobiliu priartėjome prie užtvaros, ji nebuvo atidaryta. Skaitiklis jau rodė viršytą – 18 minučių stovėjimo trukmę, o už tai atsakinga moteris, pakalbėjusi su kažkuo per garsiakalbį, liepė eiti susimokėti… kur, už ką ir kodėl?“, – klausia į nemalonią padėtį Kaune pakliuvusi portalo „Kas vyksta Kaune skaitytoja“.

Moteris pasakoja, kad už jos šeimos automobilio, eilėje prie išvažiavimo, stovėję vairuotojai netrukus pradėjo signalizuoti pranešdami apie tai, kad skuba ir piktindamiesi, jog užlaikomas eismo judėjimas Kauno oro uosto teritorijoje.

„Mano vyras išlipo iš automobilio ir nuėjo susimokėti. Tik neaišku, kam ir kur jis būtų mokėjęs, nes neturėjome įvažiavimo kvito. Tačiau sūnus neapsikentęs pradėjo aiškintis. Iš karto po to užtvara buvo pakelta ir mums leista išvažiuoti. Nieko nelaukdama, paskambinau vyrui ir pasakiau, kad grįžtų į automobilį. Kol jo laukiau priėjo kažkoks darbuotojas, laikė užtvarą pakeliantį prietaisą, ir visiems automobiliams leido išvažiuoti iš teritorijos“, – sako ji.
Pasak portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojos, sūnus liko nemaloniai nustebintas dėl tokių nesklandumų Kauno oro uoste. „Jei jau dabar oro uostas nesugeba tinkamai sureguliuoti automobilių eismo teritorijos aikštelėje, tai kas bus, kai skrydžiai iš Vilniaus persikels į Kauną?“, – klausia moteris.

Negana to, nemalonūs įvykiai laikinojoje sostinėje tądien esą nesibaigė vien minėtu atveju. „Visoje Karmėlavoje, abejose kelio pusėse, buvo tvarkomos šalikelės ir neveikė šviesoforai. Kai reikėjo išvažiuoti iš oro uosto sukant į Kauno pusę, to padaryti buvo neįmanoma. Papuolėme į spūstis. Kyla klausimas: ar Kauno oro uostas pasirengęs priimti dar daugiau papildomų skrydžių?“, – teiraujasi ji.
Primename, kad skrydžiai iš Vilniaus į Kauno oro uostą persikels nuo liepos 14 dienos iki rugpjūčio 17 dienos 23:59 val. Minėtu laikotarpiu Vilniaus oro uoste vyks orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcija.