Kaunas, rugsėjo 5-osios dienos vakaras. Kaune vyksta šventė, visi žmonės išėję iš namų - kas mugėje apsipirkinėja, kas kavinėse su draugais leidžia laiką, kas pasivaikščioti sumąstė. Oras nuostabus, šiltas, nuotaika visų puiki, visi žmonės daugiau ar mažiau yra laimingi.

Laimingi iki tol, kol neįžengia į pagrindinę miesto gatvę - Vilniaus gatvę, nes čia ant 4 skirtingų suoliukų sėdi 4 asocialūs asmenys (kitaip vadinami tiesiog „bomžais“). Ne šiaip sėdi, bet ir skleidžia nemalonų kvapą ir dar baisiai keikiasi (kažkoks kivirčas pas juos kilo, gal dėl odekalono buteliuko? Kvepėti tai visi nori). Keista, atrodo, pagrindinė miesto gatvė, pilna kamerų, bet niekas nesiima jokių veiksmų. Sutapimas pagalvojau.

Rugsėjo 6 diena, vidurdienis ir vėl ta pati situacija, toje pačioje vietoje ir vėl jie keturi sėdi, skleidžia nemalonų kvapą, keikiasi, ir negana to, vienas išsitraukęs savo lytinį organą šlapinasi visų akivaizdoje. Žiauru. Mamos vaikams akis uždengia, merginos greit praeina nežiūrėdamos. Šalia eina turistų grupė (kaip supratau – vokiečiai). Ką jie papasakos apie mūsų miestą, nesunku įsivaizduoti.

Mes praėjome juos greitai, pasivaikščiojome, grįžome po 2 valandų, vėl jie, tik šį kartą trys ir jau įmigę. Keista, kaip nei Kauno policija, nei apsauga „nemato“ nieko, o kiek žinau, visa gatvė yra filmuojama vaizdo kameromis. Negi mūsų tokia miesto vizitinė kortelė, nes turistų šį savaitgalį Kaune buvo ypač daug...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Savo mintimis, nuomonėmis, idėjomis galite pasidalinti žemiau: