Moteris pasakojo, kad roplį pastebėjo klozete, kai norėjo nuleisti vandenį. Kaunietę toks „svečias“, atkeliavęs kanalizacijos vamzdynais, pribloškė ir sukėlė paniką. Laimei, į butą atvykusi Gyvūnų globėjų asociacijos vyr.specialistė Lolita Grėblikienė nesunkiai sučiupo įsibrovėlį.

Gyvūnas buvo pristatytas į „Nuaro“ veterinarijos kliniką  ir apžiūrėtas specialistų. Nustatyta, kad tai yra visiškai sveikas kukurūzinis žaltys. Šie ropliai, užaugantys iki pusantro metro, paplitę Šiaurės ir Centrinėje Amerikoje, Azijoje, Pietų ir Centrinėje Europoje, taigi šis roplys - dar vienas kažkieno pabėgęs augintinis.

Pastaruoju metu Lietuvoje jau darosi įprasta susidurti su egzotiškais gyviais - prieš kelias savaites Gyvūnų globėjų asociacijai teko nuo vieno Kauno daugiabučio stogo nueklti trijų metrų ilgio pitoną, tiesa, jau nebegyvą, vasarą Kestučio g. buvo rastas dar vienas kukurūzinis žaltys, na, o Rokiškio parką buvo aplankiusi anakonda.

Gyvūnų globėjų asociacija nori paraginti egzotinių gyvūnų šeimininkus atsakingiau žiūrėti į savo augintinių globą. Pasprukę jie kelia pavojų ne tik sau, bet ir aplinkiniams gyventojams. Pripažinkime, daugeliui žmonių ropliai sukelia ne pačius šilčiausius jausmus, juolab, kai jie visiškai netikėtai apsilanko namuose.