Kaunietis DELFI adresuotame elektroniniame laiške rašė, kad pastebėjo, kad į jo namus per verandos duris pateko apie trisdešimt jam nežinomų gyvių. Jis panoro išsiaiškinti, ar jie nekelia pavojaus ir kokios rūšies galėtų būti, todėl paprašė redakcijos pagalbos.

DELFI susisiekė su entomologu dr. Andriumi Petrašiūnu, kuris iš karto nuramino, kad namų įsibrovėliai tikrai nėra grėsmingi.

„Kad ir skaitytojo žodžiai „per verandą pateko trisdešimt gyvių“ skamba gana gąsdinančiai, tačiau nieko baisaus, iš tikrųjų, neatsitiko. Tie gyviai yra pušyninės dirvablakės (lot.Rhyparochromus pini), priskiriamos tikrųjų dirvablakių (lot. Lygaeidae) šeimai. Jos paprastai aptinkamos spygliuočių miškuose tarp įvairių nuokritų ar samanų“, – paaiškino specialistas.

Pašnekovas jų atsiradimą namuose paaiškino tuo, kad blakės yra linkusios žiemoti suaugėlio stadijoje ir į namą galėjo įlįsti, ieškodamos tinkamos vietos tai padaryti.

Pasak A. Petrašiūno, žmonėms šios blakės nėra pavojingos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)