Praėję atrankas savo kraštuose, į finalinį etapą pateko 39 skautų solistai, duetai bei ansambliai. Atrankos metu jie turėjo atlikti tris dainas - privalomąją, liaudies dainą ir laisvai pasirinktą dainą.

Kasmet į konkursą susirenka vis profesionalesni dalyviai, net ir tie, kurie dalyvauja tik pirmąkart nenusileidžia savo gebėjimais. Šiemet jauniausiam 7-eri, o vyriausiam - jau virš 60 metų. Visi jie dalyvavo keliose amžiaus grupėse. Dalyvių pasirodymus, kaip ir kiekvieną konkursą, vertino kompetentinga komisija, kurią sudarė profesionalūs muzikantai, chorų vadovai bei pačių skautų atstovai

Konkursas skirtas Felikso Šakalio atminimui, kuris buvo aktyvus skautų judėjimo Lietuvoje puoselėtojas. Šalia savo aktyvios skautiškos veiklos Feliksas dėjo pastangas liaudies muzikos populiarinimui, rašė poeziją, kūrė dainas.

Visi konkurse dalyvavę skautai gavo rėmėjų dovanas ir padėkas, o užėmusiems prizines vietas įteikti vertingi prizai ir diplomai. Pagrindiniais konkurso „GRAND PRIX“ laimėtojais tapo Telšių krašto Rietavo „Vykinto“ draugovės patyrusių skautų ansamblis - Dainius Kučinskas, Jonas Stonkus, Jurgis Stonkus, Matas Stonkus.