Šio mėnesio pradžioje bebras buvo pastebėtas taip pat Vilniaus gatvėse.
DELFI skaitytojas tuomet teigė bebrą pastebėjęs keliaujantį pro turistinį lenkų autobusą nuo Tymo skverelio pusės Vilnelės link.

Bebras Užupyje, DELFI skaitytojo Mindaugo nuotr.
Tuomet Grynas.lt kalbintas gamtos fotografas Romualdas Barauskas teigė, kad šiuo metu vyksta vadinamoji bebrų migracija - išaugę jaunikliai palieka tėvų namus ir keliauja ieškoti naujų bebraviečių.

Gamtininkas Selemonas Paltanavičius yra sakęs, kad bebrai gali būti ir naudingi sostinės kraštovaizdžiui. Gamtininko teigimu, gamtai netgi būtų į naudą, jeigu bebrai pavasarį praretintų Vilnios pakrantėje įsigalėjusią žilvičių ar uosialapių klevų populiaciją.

„Pavyzdžiui, uosialapiai klevai – invazinis augalas. Tai agresyvi rūšis, jie medienai nenaudojami. Uosialapiai klevai išstumia mūsų medžius, žolinius augalus”, – sakė gamtininkas S.Paltanavičius.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotraukas ir informaciją!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)