„Buvau fotografijos parodoje Sausio 13-osios įvykiams atminti. Kol žiūrėjau į šią R. Požerskio nuotrauką, išgirdau klausimą: „Įdomu, kur tie berniukai dabar?”. Tuo metu pati galvojau lygiai tą patį. Pasukau galvą – o ten buvęs premjeras A. Kubilius su neužmirštuole atlape. Ką dabar veikia šie berniukai, mano galvoje virto nacionalinės reikšmės klausimu. Labai noriu juos surasti, pakalbinti ir galbūt atkurti šį kadrą. Vyrams dabar turėtų būti po trisdešimt kelis. Labai prašau pasidalinti šia nuotrauka, o jei ją mato patys berniukai – parašykite man privačią žinutę. Jų draugai – irgi parašykit. Žodžiu, jei tik ką sužinosit – parašykit“, – socialiniame tinkle nuotrauka ir raginimu dalinasi žurnalistė Akvilė Kavaliauskaitė.

Karlsonas, vaikis iš Rotundo g. ir anapilin iškeliavęs?

Komentaruose jau pasirodė versijų, kas tai galėtų būti, tačiau ne aiškūs vardai, o apibūdinimai, pravardės: „Pirmas iš kairės tai iš Rotundo g., dabar apie 35 turėtų būt";

Kiti komentaruose atpažįsta „Karlsoną". Fotografas Mykolas Ambrazas DELFI sakė, kad yra įsitikinęs, jog vidurinysis berniukas, berods vardu Vitalis, yra minimas Karlsonas – tuomet visi jį taip vadino.

Dar konkretesnį spėjimą dėl kito berniuko pagarsina Andrius Starosas: „Nesu 100 proc. tikras, bet tupintis su pagaliu panašu Tomas Karpavičius. Tik vat jo jau nebėra, išėjo praeitais metais. Už jo stovintis atrodo Martynas tik va pavardės nepamenu, galbūt iš L raidės. Bet kokiu atveju visi jie centro vaikai ir, jei aš teisus, tai jie mokėsi 23 vid. Tuo metu daug vaikų po pamokų ten laiką leido."

Jo spėjimą patvirtina ir dar viena moteris. Daiva Jankauskienė rašo, kad kairėje tupinti berniukas jai irgi priminė Tomą Karpavičių... „O veiksmas po mano tėvų langais... Kiek jie turėtų papasakoti... Pas mus, pamenu, nepažįstami žmonės ir vonioj nakvojo, ir fotografai per langus fotografavo.. man buvo 10 metų", - prisiminimais dalinasi moteris.

Tomas Karpavičius, turėjęs Gavrošo pravardę, galimai berniukas, nuotraukoje esantis su pagaliu, daug kam žinomas iš 1995 m. LNK laidos „Prieštarauk“ įrašo.

Komentatorė Inga Vaitiekūnienė nurodo, kad nuotraukoje, kairėje stovintis berniukas gali būti Vainius Vaitiekūnas, tačiau rašoma, kad jis pats nėra tuo užtikrintas.

Komentaruose taip pat rašoma, kad nuotraukoje gali būti užfiskuoti vaikai iš tuometinės 23-ios vidurinės mokyklos, kuriai tądien nedirbus, mokiniai nuėjo prie Seimo rūmų.

Feisbuke ieško nuotraukoje per 1991 m. Sausio įvykius užfiksuotų vaikų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (584)