Šis kalvų, ežerų ir piliakalnio apsuptas kaimas pirmą kartą paminėtas dar 1663 m. Užpalių dvaro inventoriaus knygoje ir vadintas karališkuoju, nes priklausė Lietuvos didžiojo kunigaikščio dvarui. Artėjant jubiliejui pastatyti paminklą ir taip įamžinti kaimo atminimą bei surengti kraštiečių susitikimą sugalvojo iš čia kilę signataras Kazimieras Uoka ir Julius Narbutis.

Jubiliejinį renginį pradėjo organizatorius J. Narbutis – pristatė kaimo istoriją, pažymėjo svarbiausius įvykius ir čia gyvenusius įžymius dauliūniečius; vienas jų 1875 m. gimęs Juozas Otas Širvydas. Šventės dalyvius pasveikino Jūžintų seniūnė Audronė Baltuškaitė ir signataras K. Uoka.

Prisiminimais ir jausmingais savo bei artimųjų kūrybos eilėraščiais dalijosi Danguolė Sidabraitė ir Leonas Narbutis. Vaikystę senelių kaime praleidęs Darius Sadaunykas pakvietė mažuosius dauliūniečius su jaunatviška energija atidengti paminklinį akmenį, o garbingu Marytės Vilimienės nupintu ąžuolo vainiku jį papuošė jaunosios dauliūnietės Augustė ir Eglė.

Akordeonu akomponuojant Kaziui Narbučiui, šventės dalyviai, vedami Jūžintų moterų dueto, dainavo liaudies dainas. Renginį sudrebino fejerverkai, paskanino vaišių stalas, o pasaldino didelis tortas.

D. Sidabraitė palinkėjo, kad ši šventė taptų gražia kasmetine tradicija, o J. Narbutis – dauliūniečių vaikams ir vaikaičiams atšvęsti kaimo 400 metų jubiliejų.