Loretos ir jos vyro vestuvės įvyko prieš dešimtmetį, tačiau moteris iki šiol puikiai prisimena su švente susijusią istoriją, kuria patikėti sunku. Viskas prasidėjo per lapkritį vykusį moters mergvakarį, kai kartu su draugėmis ji autobusiuku iš Tauragės išvyko į Klaipėdą pasilinksminti. Tą savaitgalį prie jūros, į Melnragę, nuvykusios moterys nusprendė paskirti būsimai nuotakai užduotį – į jūrą įmesti butelį su laišku.

„Merginos turėjo tokį butelį ir sako – parašyk kažkam laišką. Aš žinojau, kad per vestuves bus 35 žmonės ir jos sako – rašyk laišką 36 svečiui. Aišku, aš rašiau lyg tas laiškas būtų atitekęs vyrui į rankas, bet nutiko taip, kad rado moteris, – prisimena Loreta. – Tada, berods, su autobusiuku nuvažiavom į Melnragę. Buvo labai didelis vėjas, net batus apsėmiau, kol tą butelį įmečiau, bet jis nuskriejo gana tolokai, gal netgi į vandenį įbridusi buvau.“

Įvykdžiusios užduotį merginos nuvažiavo linksmintis į Klaipėdą. Galbūt apie šį įvykį Loreta būtų ir pamiršusi, jei ne kitą savaitę sulauktas netikėtas skambutis.

„Gal po poros dienų būnant darbe man paskambino į telefoną. Sako, laba diena, ar su Loreta kalbu, sako, čia jus trukdo 36 svetys. Aš buvau be žado, tiesiog šiurpas pradėjo per kūną eiti, atsisėdau ant kėdės, sakau, mergelės, nejuokaukit – galvojau, kad čia mano pamergės“, – pasakojo Loreta.

Pasirodo, tai nebuvo pokštas – jai paskambino Irutė iš Klaipėdos, Melnragėje pamačiusi, kaip banga išmeta Loretos butelį su laišku. Ji papasakojo, kad kai atidarė butelį ir perskaitė laišką, apie tai papasakojo bendradarbiams, o šie paskatino moterį važiuoti į vestuves, nes tokie netikėtumai užklumpa ne kiekvieną. Moteris paklausė, ar kvietimas į vestuves vis dar galioja, ir pažadėjo atvažiuoti.

„Nepatikėjau iki tos akimirkos, kol jos nepamačiau ir kol neįteikė ji man to laiško su buteliu“, – prisipažino Loreta.

Į vestuvės 36 viešnia – Irutė – atvažiavo ne tik su minėtu buteliu, bet ir paauksuotu delfinu su „Swarovskio“ kristalais, o šventėje pasirodė pirmoji.

„Ji atvyko į tas vestuves, į svetimą miestą, sėdo į autobusą, į taksi, pasakė adresą, kur vyko vestuvės, ir 15-16 val. jau buvo kavinėj, nors virėjos dar plušo. Aš mamai buvau minėjusi, kad tikriausiai atvažiuos 36 svetys, mama abejojo, o po to sako: „Tikrai, žiūriu, įeina maža moterėle, simpatiška, šviesiais plaukiukais, kūdutė ir prisistatė, kad yra 36 svetys“. Ir buvo pats pirmasis svetys, kuris atėjo į balių“, – neįtikėtiną istorija pasakojo Loreta.

Ji sakė visiškai nebijojusi, kad vestuvėse dalyvaus nepažįstama moteris – telefonu jos kalbėjo lyg seniai pažįstamos. Paaiškėjo, kad Loretos nuojauta buvo teisinga – atvykusi moteris taip pat smagiai dalyvavo šventėje, šoko, dainavo, sakė tostus, o po šventės net nakvojo jaunųjų namuose.

Moterys buvo susitarusios, kad Loreta parašys Irutei, kai sulauks pirmagimės – deja, moterų bendravimas nutrūko, nes į parašytą žinutę Loreta atsakymo negavo, o vėliau pastebėjo, kad turėtas telefono numeris nebenaudojamas. Be to, pasikeitė ir jos pačios kontaktai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)