Šiuo metu čiurlių jauniliai kaip tik mokosi skraidyti, todėl nemažai jų galite pastebėti ant žemės. Neišsigąskite ir nemanykite, kad paukštis yra sužeistas, nes tupi ant žemės ir niekur neskrenda. Radę čiurlio jauniklį pakelkite jį į aukštesnę vietą - iš ten jis galės ir pakilti, ir kartu bus apsaugotas nuo kačių ar kitų pavojų. Taip pat galite pabandyti jį tiesiog pametėti į orą, kad tasai galėtų nuskristi. Tik iš pradžių būtinai kelis kartus kilstelėkite paukštelį į orą, bet nepaleiskite - leiskie jam pramankštinti sparnus.

Kaip nesumaišyti čiurlio su kitu paukščiu? Jis panašus į kregždę. Kojų visi 4 pirštai nukreipti į priekį, turi stiprius riestus nagus, pritaikytus kabintis už stačių sienų. Snapas mažytis, tačiau žiotys labai plačios.

Taigi jei pamatysite čiurlį, Gyvūnų globėjų asociacija pataria - nepulkite jo neštis į namus ar į veterinarijos kliniką - greičiausiai jis yra visiškai sveikas ir tik bando pakilti į orą. Iš pradžių padėkite jam tai padaryti ir tik įsitikinę, kad paukštis yra sužalotas imkitės kitų veiksmų.