Skautai buvo išskirstyti komandomis. Jaunesnieji dieną pradėjo orientaciniu žygiu, kuriame kiekvienoje stotelėje laukė pasakojimai, įdomūs faktai apie lordą Robertą Baden Powell‘į. Tuo pat metu vyresnieji dalyvavo skautoramoje, kurios metu praplėtė žinias apie valties narių pareigybes. Taip pat jų laukė inovacija: savo turimas žinias turėjo pritaikyti ir praktiškai.

Vieniems teko gabenti sužeistąjį, kitiems – pravesti laužo programą, dar kitiems – aprašyti savo įsimintiniausius patirtus įspūdžius skautaujant. Vakarop viskas apsivertė „aukštyn kojomis“. Mažieji daugiau sužinojo apie pareigas, o vyresnieji išėjo į orientacinį žygį, kuriame turėjo pademonstruoti savo turimas žinias ir sugebėjimus išsisukti iš keblių situacijų. Pavakarieniavus jūrų skautai buvo sušaukti į rikiuotę, kurios metu aktyviausiems organizacijos nariams buvo įteikti, pakelti vyresniškumo laipsniai.

Taip pat kiekvienas laivas gavo užduotėlę: parašyti laišką skautų įkūrėjui. Paskutinė 21 dienos programos dalis buvo laužas. Šįkart jis išsiskyrė iš kitų. Dėl ko? Galbūt dėl didelio skautų skaičiaus, o gal dėl to, kad rinkome patį skautiškiausią receptą, koks turėtų būti skautas, ir klausėmės laiškų, skirtų R.B. Powell‘iui.

Taip pat laužą pagyvino patyrusio jūrų skauto, Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos 3-io kurso kariūno Edgaro Timinsko kalba, kurioje jis kvietė visus susim1styti apie Tėvynę, apie pareigos jausmą bei stengtis būti tikrais patriotais, pasiruošusiais ginti savo šalį.

Ankstų sekmadienio rytą keletas jaunų jūrų skautų davė įžodį ir užsirišo bebriukų-ūdryčių kaklaraištį. Kiti skautai šiek tiek vėliau ėjo prie Kauno marių pasitikti saulės. Tai labai graži tradicija, kai sesės ir broliai saulę pasitinka atskirai, su pamąstymais, su dainomis, taip paminėdami skautų įkūrėjo gimtadienį. Saulėtekis šiais metais gniaužė kvapą.

Po minėjimo jaunesnieji skautai autobusu išvyko namo, o vyresnieji ėjo 5 km žygį į Girionis. Iš vaikų veidų ir sklindančios geros nuotaikos buvo matyti, kad stovykla, visi joje patirti nuotykiai, naujai įgautos žinios ir saulės pasitikimas jiems labai patiko!