Šventiniame šurmulyje įvairiose veiklose, gimtadienio sveikinimų kūrybinėse dirbtuvėse bei praktinėse užduotyse dalyvavo gausus būrys Panevėžio krašto atstovų: Vadoklių pagrindinės mokyklos Nevėžio tunto „Partizano Vyčio“ draugovė; Vyturio progimnazijos, Nevėžio tunto „Birutės“ draugovė; Aušros progimnazijos, Skaistakalnio tunto“ A. Gustaičio draugovė“; Nevėžio tunto „Gabrielės Petkevičaitės - Bitės“ draugovė; Paįstrio gimnazijos, Nevėžio tunto“ J. Zikaro draugovė“; S. Daukanto skautų vyčių būrelis ir Mirgos vyr. sesių būrelio atstovai; Žemynos progimnazijos, Nevėžio tunto „Žemynos“ draugovė; Naujamiesčio gimnazijos, Aukštaitijos tunto „Bakutės“ draugovė; Velžio gimnazijos, Nevėžio tunto „Austėjos“ draugovė; Kupiškio „Kupos“ draugovė; Šaltinio progimnazijos, Skaistakalnio tunto „Geležinio Vilko“ draugovė; Minties gimnazijos Skaistakalnio tunto „Gabijos“ draugovė; Krekenavos gimnazijos, Aukštaitijos tunto „Aušrinės“ draugovė; Kėdainių raj. Surviliškio pagrindinės mokyklos „Vinco Svirskio“ draugovė.

Skautai turėjo galimybę ne tik sudalyvauti įvairiose skautiškose veiklose pagal amžiaus grupes, bet ir susitikti su draugais iš kitų draugovių ar susirasti naujų. O susiradus naujų draugų nebuvo sunku įveikti gausybę smagių veiklų: linksmąsias estafetės, sudalyvauti protmūšyje, pasivaržyti šaškių turnyre, pajausti bendrystę atliekant skautiškas dainas, kurti pasirodymus kūrybinėse užduotyse ir išreikšti savo kūrybiškumą švelnukų dirbtuvėse, pasišokti diskotekoje ir paragauti gimtadienio torto bei sudalyvauti naktiniame orientaciniame žaidime, o ryte – internetu ir kitomis ryšio priemonėmis JOTA – JOTI tarptautinio skautiško renginio metu, susisiekti su viso pasaulio skautais ir virtualiai atlikti užduotis.

Ilgametę patirtį sukaupusi Panevėžio „Gabijos“ draugovės vadovė Jūratė Gelžinienė, organizavusi šį renginį teigė, jog neabejotinai, Lietuvos skautų organizacija yra pati stipriausia pilietiškumo mokykla jaunimui, prisidedanti prie atsakingų, savo šalį mylinčių ir gerbiančių asmenų ugdymo. Teikianti galimybes mokytis savarankiškumo ir įgyti žinių per praktinę veiklą.

Šis renginys yra NVŠ programų: „Lietuvos skautijos vaikų ir jaunimo programa (Panevėžio m. sav.)“ ir „Skautauk, patirk, atrask (Panevėžio r. sav.) ir (Kupiškio raj.)“, dalys.