Taip pat kaip buvo „nurašyta“ ir jos mama. Jai atlikta eutanazija, nes prie savo gerai atliekamų sargo pareigų ir trypčiojimo ant kelių metrų grandinės, buvo ir „baisi nusikaltelė“, nes nuolat atsivesdavo šuniukų taip pridarydama savo šeimininkams bėdų. „Sterilizacija? Ne, eutanazija pigiau!”- nusprendė šeimininkai ir myriop pasiuntę savo augintinę pasiliko jos du vaikus: patinėlį, kuris užims mamos vietą trypčiodamas prie būdos (už tai neatsives vaikų!) ir kalytę, tam, kad turėtų brolis su kuo pažaisti, kol mažas, o vėliau eutanazija ir jai, nes ji - kalytė!

Taip toji kalytė, kuri „neturėjo gyventi“ atsidūrė „Naminukų“ globoje, nes išgirdę šią istoriją negalėjome leisti jai būti pasmerktai vien todėl, kad gimė žiaurių žmonių draugijoje. Liūdniausia, kad tarsi šeimininkų siųstas prakeikimas vos ne iš karto aplenkė mažylę, kurią praminėme Lana. Jai atvykus, kalytę pačiupo „parvo“ virusas, kuris siaubingai kamavo ir laikė jos gyvybę pakabinęs ant plauko visą savaitę.

Ir nors Lana maža, bet stipri - nugalėjo jį! Dabar ji - sveika, žvali, turi puikų apetitą ir yra linksma. Visi, kam tenka laimė su ja susipažinti, vadina ją fantastiška drauge. Nes ji tokia ir yra - nuostabi, draugiška, energinga, „bučiuoklė“. Kad būtų kuo arčiau žmogaus, ji pasirengus net išmokti vaikščioti ant dviejų kojų! Lana sveria vos 4,5 kg, ji bus mažutė kambarinė dama, o gyvenimas voljere ar prie būdos - ne jai. Gamtinius reikalus atlieka lauke, puikiai tiktų ir šeimai su vaikais.

Lanai iki pilnos laimės trūksta savo namų, tad jei galite jai juos padovanoti, skambinkite jos globėjai Astai tel.nr. 8 614 69186 (Vilnius)!