„Delfi“ skaitytoja Giedrė nufotografavo, kaip atrodo į pūsnis sustumdytas sniegas Vilniaus viešojo transporto stotelėse.

„Siūlau pasižiūrėti, kad pamatytumėte Vilniaus sniego valymo ypatumus. Sniegas sustumiamas tarsi tyčia būtent transporto stotelių vietoje, toje vietoje, kur reikia įlipti ar išlipti. Žmonės turi įlipinėti į visuomeninį transportą per tas sustumtas pusnis, žmonės slysta, ne kartą teko matyti nukritusį, kiti padėjo atsikelti. Ar čia toks tyčinis vilniečių statymas į pavojų, ar visiška nekompetencija?

Pirmadienį žiniasklaidoje rašė apie vaiką, kuris Vilniuje nuslydo po autobusu. Tai dėl to žmonės ir paslysta, nes neįmanoma nei įlipti, nei išlipti, nori nenori žmogus turi žengti į pusnį. Ypač vaikams, senesniems, mažesnio ūgio žmonėms ar žmonėms, kurie, tarkime, po ligos negali dar važinėti savo transportu, reikia jiems itin būti atidiems, kad nepaslystų.

Toks aplaidus tvarkytojų darbas yra pavojingas net gyvybei. Jei jau patys traktorininkai, stumdantys sniegą, yra be nuovokos, kad taip tūkstančius žmonių stato į pavojų, gal tvarkančios sniegą bendrovės atstovai galėtų kokį instruktažą pravesti, kad sniegą reikia sustumti iki stotelių arba už jų, o ne jose?“ – rašė Giedrė.

Sniegas Vilniaus stotelėse

Vilniaus miesto savivaldybė sutiko, kad taip neturėtų būti.

"Toks šaligatvių valymas nėra tinkamas. Viešojo transporto stotelės yra viena iš prioritetinių valymo zonų, todėl jas įmonės, iš kurių savivaldybė perka teritorijų priežiūros paslaugą, turi valyti nuolatos, užtikrinant saugų keleivių priėjimą prie į stotelę atvažiavusių autobusų ir troleibusų.

Atkreipsime įmonių dėmesį, kad jų darbuotojai atsakingiau valytų šaligatvius. Gyventojai apie netinkamą šaligatvių valymą gali pranešti tiek savivaldybei, tiek seniūnijoms. Už pagrįstus gyventojų skundus įmonėms gali būti taikomi išskaitymai“, - teigė savivaldybės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)