Redakcijai atsiųstame vaizdo įraše matyti, kaip po Geležinio Vilko tiltu Neryje plaukia baltos, bet praeivių dėmesį patraukiančios putos. Jis norėjo sužinoti, ar tai nekenkia aplinkai.

DELFI kreipėsi su prašymu pakomentuoti į „Grindą“, kurios atstovė D. Lisauskaitė patikino, jog tokios gamtai nepavojingos putos susiformuoja kiekvieną kartą po intensyvesnio lietaus, kurio metu nuo žaliųjų plotų yra nuplaunamos žiedadulkės ir jos, tekėdamos su paviršinėmis nuotekomis, pradeda putoti.

„Patekusios į paviršinių nuotekų sistemą per išleistuvus nuteka į upę. Tokias natūraliai susiformuojančias gamtoje putas galima pamatyti po lietaus ir baloje.

Vanduo prie sostinės 109 išleistuvų yra tikrinamas reguliariai pagal grafiką suderintą su Aplinkos apsaugos agentūra. Paimti mėginiai yra tiriami UAB „Grinda“ laboratorijoje, kur per metus atliekama apie 1000 tyrimų. Pastebėjus taršą, operatyviai ieškomas jos židinys, siekiant ją kuo greičiau likviduoti, ties išleistuvu statomi specialūs užtvarai – bonai, kurie sorbuoja teršalus ir neleidžia jiems pasklisti vidaus vandenyse.

Dėkojame visiems neabejingiems vilniečiams ir primename, kad pamatę bet kokią avarinę situaciją sostinėje, apie tai pirmiausia reikėtų pranešti trumpuoju bendrovės „Grinda“ telefono numeriu 1355 bet kuriuo paros metu“, – informavo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)