Gyvenu Vilniuje, Aukų gatvėje. Pats miesto centras. Pirmame aukšte veikiančio, net nežinau kaip pavadinti, gal hostelio, savininkams ir šių patalpų nuomotojams jau ne vienerius metus nusispjauti ant šiame daugiabutyje gyvenančių žmonių.

Kas savaitę periodiškai čia vežami besikeikiantys, besimušantys, girtuokliaujantys būriai iš Baltarusijos. Atrodo, kažkokiam darbui, gal statybose. Ne kartą juos tramdė gyventojų pakviesta policija.

Pirmame aukšte gyvena darbininkai.

Jau kelerius metus kasdien, dažniausiai vakare, jie grupėmis stovi po langais ir rūko bei kitaip teršia orą ir aplinką. Nepaliaujamai skamba rusiški keiksmažodžiai, klykavimai, gatvėje šlaistosi pusnuogiai šie mūsų Vilniaus svečiai.

Ir paskutinėmis kovo dienomis – taip pat. Nuotraukas prisegu. Bet dabar apie karantiną.

Kaip žinia, primygtinai rekomenduojama vėdinti patalpas. Neįmanoma to padaryti. Langų neatidarysi – rūkalai tvoskia į kambarį. Po langais ir toliau keikiasi, geria ir rūko būriais, po 6-7 ir daugiau. Nors dar rekomenduojama ir nesibūriuoti.

Kitas dalykas. Ar šie tuntais į mūsų daugiabutį plaukiantys žmonės yra sveiki? Jei dabar juos kur nors patikrintų atvykstant, kas garantuoja, kad po 4 ar 5 dienų jie nesusirgs? O tada ir užkratą perduotų. Pro šiuos karantiną rusiškai keikiančius svečius iš artimo užsienio praeina grįžtantys į namus gyventojai, ir su vaikais.

***

Vilniaus m. savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andžej Dinikis žadėjo, kad atvykėlių elgesys artimiausiu metu bus patikrintas.

„Vilniaus miesto savivaldybei yra sulaukusi gyventojų skundų dėl besikartojančio atvykusių svečių keliamo triukšmo minėtame name. Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai artimiausiu metu nuvyks patikrinti, kaip atvykusieji laikosi karantino , papasakos apie gręsiančią atsakomybę jo nesilaikant“, – sakė A. Dinikis.