Pasak vyriškio, asbesto dulkes darželio kieme jis pastebėjo pirmadienį, atvedęs vaiką į darželį. „Ateinu į darželį, o pro rūsio langus virsta dulkės“, – pasakojo jis. Paaiškėjo, kad vykdomi asbesto nuėmimo nuo vamzdžių darželio rūsyje darbai.

Skaitytojo teigimu, jam atėjus į kiemą, kuriame buvę asbesto dulkių – itin pavojingų dėl to, kad jos gali sukelti įvairius vėžinius susirgimus bei asbestozę – kaip tik į lauką planuota vesti vaikus. „Ačiū dievui, aš atėjau“, – telefonu sakė pašnekovas, įspėjęs darželio darbuotojas apie dulkių pavojų.

Nors vėliau dulkės dviejų darbininkų buvo nuplautos su vandens purškikliu, patalpos išvalytos darbuotojų, tėvas piktinosi darbų vykdymo neatsakingumu, tuo, kad buvo valoma tik dviejų darbininkų vienu vandens purškikliu, nepasitelkta daugiau žmonių iš bendrovės, tik darželio darbuotojai.

DELFI kreipėsi į „Mano būstą“, kurio darbuotojai atliko renovavimo darbus. „Mano būsto“ rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Vilius Mackonis teigė, kad buvo laikytasi visų saugumo taisyklių, o gausiai pradėjus sklisti asbesto dulkėms, darbai buvo nutraukti.

„Darželyje vykdomi renovacijos darbai – šiuo atveju nuiminėjama sena vamzdynų izoliacija. Prieš darbus visa rūsio erdvė buvo izoliuota ir apklijuota. Už pastato ūkio klausimus atsakingas lopšelio-darželio (pavadinimas redakcijai žinomas – DELFI) darbuotojas buvo informuotas apie darbus ir asbesto izoliacijos dangą, jis turėjo informuoti ir kitus darželio darbuotojus apie galimą dulkių pavojų, kad jie ir vaikai tuo metu nebūtų šalia darbų vykdymo teritorijos.

Kadangi vamzdynų izoliacijoje buvo įlietas metalinis tinklas, jį teko pjauti specialia įranga, o pradėjus gausiai sklisti dulkėms, kas, beje, mūsų praktikoje įvyko pirmą kartą, darbuotojai nutraukė darbus ir tuoj pat ėmė tvarkyti rūsio teritoriją. Skubiai ėmėmės visos darželio teritorijos valymo darbų ir tik užtikrinus visišką švarą, imsimės šiam atvejui atitinkamų darbų“, - sakė „Mano būsto“ rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Vilius Mackonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)