Iš pradžių situacija atrodė nelabai įtikėtina, tad GGA nariai abejojo, ar iškvietimas tikras. Žinoma, nuvažiuoti į įvykio vietą vis tiek būtina. Paiškėjo, kad nuvažiuota neveltui - aukštai berže, maždaug ties ketvirtu aukštu namo, susipynę žemyn galvomis kabojo du balandžiai.

Situacija iš tiesų ekstremali - iškilo problema, kaip pasiekti taip aukštai medyje kybančius paukščius. Nebuvo jokių šakų, kuriomis būtų galima užkopti į medį, namas taip pat buvo per toli, kad šaką, ant kurios užsipynė balandžiai, būtų galima pasiekti. Teko ieškoti pagalbos iš šalies. Pasirodė, kad tai - ganėtinai sudėtinga.

Pirma mintis, atėjusi į galvą buvo ta, kad šioje situacijoje padėti gali priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, juk ji turi aukštas kopėčias, tad medis jiems neturėtų pasirodyti didelė kliūtis. Ugniagesiai reagavo operatyviai - ekipažas atvyko maždaug per 10 min., tačiau padėti jie negalėjo.

Turimos kopėčios pasirodė per trumpos, be to, joms reikia tvirtos atramos, kitaip iškyla grėsmė gelbėtojo gyvybei. Tokios atramos įvykio vietoje nebuvo. Maža to, vieta buvo netinkama net ir ugniagesių bokšteliui pastatyti - jis niekaip nebūtų tilpęs, nes aplink buvo daug medžių. Visgi ekipažo vyrai patarė bandyti susisiekti su elektrikais - jie turi mažesnį bokštelį, kuris tikrai tilptų.

GGA nusprendė pasinaudoti patarimu, tačiau paskambinus AB „Lesto“ ir paaiškinus situaciją, buvo atsisakyta padėti, nes įvykis nesusijęs su elektra. Padėti atsisakė ir UAB „Grinda“. Situacija atrodė beviltiška, tačiau juk GGA palikti balandžių negalėjo, tad reikėjo kažko imtis.

Galiausiai nuspręsta pabandyti susiekti su aukštalipiais. Paskambinus šuolių su virve asociacijai, pagaliau sulaukta teigiamo atsakymo. Atvykę asociacijos nariai - Vytautas ir Arvydas - net nesuabejojo, kad galės padėti vargšams paukščiams. Nebuvo jokios kalbos ir apie atlygį - „Juk reikia padėti, gyvūnai kenčia... Gaila“ - sakė vyrai. Operacija netruko ilgai - šuolių su virve asociacijos nariai su specialia įranga netruko užkopti į medį ir nukelti balandžius. Pagaliau po kelių valandų nežinios paukščiai pasiekė žemę.

Pasirodo, kad balandžiai buvo susiviję į valą, kuris klastingai apsisuko apie beržo šakas - taip paukščiai pateko į neįveikiamus spąstus. Patys jie niekaip nebūtų ištrūkę. Laimei, balandžiams nieko blogo nenutiko - nukėlus jie buvo nugabenti į Kauną, kur juos apžiūrėjo veterinarijos gydytojas. Paaiškėjo, kad valas tik šiek tiek pažeidė paukščių kojas - buvo kraujosrūvų, o vienam paukščiui šiek tiek išniro pirštas, tačiau tai nesukelia jokio pavojaus gyvybei ar didesnio diskomforto, todėl balandžiai kitos dienos rytą buvo paleisti į laisvę.

GGA labai dėkinga tiek žmogui, pranešusiam apie nelaimę, tiek šuolių su virve asociacijai, padėjusiai nukelti paukščius. Jie įveikė kliūtį, kurios nesugebėjo ar nenorėjo įveikti jokia kita tarnyba. Džiugu, kad dar yra gyvūnams neabejingų žmonių.