„Taip, aš taip pat turiu užsienietį draugą, esu ištekėjusi. Kol kas tai tik keturių-penkių mėn. romanas. Bet tai yra nuostabu!!! Esu pagyvenusi moteris, bet meile internete prasidėjo visiškai atsitiktinai, nekaltai ir ji tik didėja... Yra dramatiškas atsitikimas mano draugo gyvenime šiuo metu ir mūsų meilę tai tik sustiprino: kartu išgyvename jo tragediją, meldžiamės, pykstamės...

Turiu vyrą, lietuvį, žinoma, daug metų, sūnus, anūkai... Gyvenimas mano santuokoje – tarsi brolio ir sesers jau daug metų... Kuo toliau, tuo mažiau supratimo, noro kalbėtis apie jausmus, meilę. Tai mano sutuoktinis. Ir štai, Dievo ženklas!!! Kuo visa tai baigsis, kol kas nežinome mes abu, aš ir mano Romeo="mceitemhiddenspellword">... Bet ilgiau nei kelios val. vienas be kito neištveriame. Ir pabaigai: manau, jei mūsų vyrai butu jautresni, švelnesni, romantiškesni, gyvenimas šeimose metams einant tik gražėtų. Bet, deja... Šešiasdešimtmečiui tesinori, kad žmona rūpintųsi jo skrandžio turiniu (nelabai sveiku), buitimi ir tuo būtų patenkinta, nes jai jau virš 50...“, – rašė šiuo metu tarp dviejų vyrų gyvenanti „Birutė“.

Ji – ne vienintelė, šiltus jausmus jaučianti svetur gyvenančiam vyrui. Pavyzdžiui, komentarų skiltyje „Ash="mceitemhiddenspellword">“ slapyvardžiu pasivadinusi moteris papasakojo, koks puikus yra jos dukros mylimasis, kilęs iš svetur, – pasak moters, jis nesislepia už atžalos, kaip anksčiau tai darydavo jos vaikinas tautietis.

„Trumpai: dukra (studijuoja UK biomediciną) turėjo draugą lietuvį, kuris išsilavinęs, mielas, tačiau zyziantis mamos vaikas... Jautėsi už jos kaip už mūro, o toji pavargo būti tuo mūru. Dabar (treti metai) turi draugą iš posovietinės="mceitemhiddenspellword"> šalies, kuris vadina ją princese (taip taip), šalia ne tik žodžiais, bet ir darbais – kai dukra sirgo, tai pats po darbo per lietų, movė iki jos su sriuba, nuolat sako komplimentus, labai skaniai gamina (čia man baisi nuostaba, nes Lietuvoje kaip ir moterų prievolė tai daryti), labai mandagus, nebijo rodyti jausmų. Pavyzdžiui, sėdim, kalbamės, jis atsiprašo, kad išeina kelioms minutėms į kiemą, o išeidamas tiesiog pasilenkia ir pabučiuoja dukrai pakaušį... Ką aš žinau... Man gražu, matau, kad tikrai gerbia ir myli. Jau net pamirštu, kokios jis ten tautybės“, – apie nuostabų žentą pasakojo komentatorė „Ash“.

Tuo metu skaitytoja „Mari“ nelinkusi teisti lietuvių vyrų – ji teigia, kad jos meilė užsieniečiui niekaip nesusijusi su tuo, kad tautiečiai vyrai jai nebūtų įtikę.

„Mano pačios vyras anglas, bet tikrai ne dėl to, kad lietuvaitis mat buvo man per prastas ar išlepęs ir t.t. Tiesiog taip susiklostė gyvenime ir tiek. Beje, pažįstu tikrai nemenką skaičių vaikinų, draugaujančių su užsienietėmis...“, – rašė „Mari“.

Kritikos lietuviams negaili

Vis dėlto, komentarų skiltyje moterys negailėjo kritikos lietuvaičiams. Pasak diskusijoje dalyvavusių moterų, jie mėgsta išgerti, nori geresnių antrųjų pusių už juos pačius.

„Nepykit, vyrai, bet džiaukitės, kad jus dar pinigai gelbsti, nes kitu atveju vieni liktumėt. Kalbu ne apie visus, bet elementarios pagarbos žmogui (nekalbu, kad moteriai) dažnai nerasta, išsilavinimas žemas, domėjimasis kažkuo kitu be klubų, moterų, svaigalų pasitaiko retais atvejais (dažnai netgi pasigiriama kad knygų neskaito), išvaizda nekokia, bendrauti su merginomis/moterimis nemokama, bet norima dievaitės visomis prasmėmis. Taigi jūs patys ne ką galit pasiūlyt, tad džiaukitės, kad atsiranda tokių, sutinkančių bent jau už pinigus būti. Mano komentaras netaikomas normaliems vyrams, bet jie dažnu atveju ir nesakys, kad barakudos puola, nes moka atsirinkti ir turi skonį tikroms moterims.

O jums, atpažinusiems save, pasiūlymas pasidomėti moterų psichologija, išmokti bendrauti su jomis, atrasti pomėgių, turėti ir siekti tikslų, neverkšlenti, kaip blogai gyventi Lietuvoje, pasportuoti dėl sveikatos ne su alaus buteliu, bet su svareliais ir t.t. ir atsiras moteris, kurią trauksit jūs, o ne jūsų piniginė“, – savo nuomone pasidalino DELFI skaitytoja, slapyvardžiu „Iš mažumos“.

„Lietuviai vyrai – išlepę, galvoja, kad moterys turi aplink juos šokinėti, o patys nepajudina piršto dėl moters, plius būdami ne gražuoliai ieško manekenių, mėgsta alkoholį ir nusukti į kairę. Labai mažai gerų lietuvių vyrų. Tai čia ir atsakymas, kodėl lietuvės nuteka pas užsieniečius“, – komentaruose rašė ir „Lietuve“ pasivadinusi mergina.

„Nemažai laiko pati gyvenau užsienyje, mano draugai išsibarstę po visą pasaulį, todėl dažnai tiesiog nerandu bendros kalbos su lietuvaičiais. Atrodo, kalbame ta pačia kalba, bet absoliučiai nesusikalbame!“, – yra rašiusi DELFI skaitytoja, papasakojusi, kad dažniau bendrauja su užsieniečiais.

Ar iš tiesų lietuviams vyrams reiktų labiau pasistengti dėl pasaulyje gražiausiomis moterimis tituluojamų tautiečių merginų?

Vieni rauda, kad lietuvaitės nuteka svetur, kiti gina moters pasirinkimo laisvę tekėti už to, kuris neva tinkamai įvertina jos grožį ir sugebėjimus, negaili komplimentų, kuriais neretai būna šykštūs lietuviai.

Kaskart vasarą padaugėjus diskusijų apie tai, kai svečiose šalyse sutikti vyrai pavergia merginų širdis, klausiame Jūsų – ar iš tiesų yra koks nors skirtumus, bandant kurti santykius su lietuviu, ar kilusiu iš svetur? Ar esate girdėję kokių nors stereotipų apie vaikinus Lietuvoje?

Papasakokite, kaip susipažinote su savo antrąja puse užsienyje, kokius skirtumus pastebėjote, o gal santykiai su užsienyje gyvenančiu vaikinu ar mergina gali būti tik kurortinis romanas?

Laukiame Jūsų istorijų ir nuotraukų! Pasidalinkite jomis el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Meilė“ arba spausdami pilką mygtuką žemiau iki liepos 28 d.

Skaičius ant konkurso nuotraukos rodo, kiek žinučių žmonės jau atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.

Konkurso taisyklės:

1. Konkursas vyksta nuo nuo liepos 7 d. iki liepos 28 d.;
2. Dalyvauti žaidime gali visi. UAB „Delfi“ darbuotojai žaidime dalyvauti negali;
3. Nugalėtojas/-a renkamas/-a 2015 m. liepos 29 d. iš visų dalyvavusių žaidime. Nugalėtojai skelbiamas konkursiniame tekste ir jam/jai pranešama asmeniškai žaidime nurodytu el. paštu.;
4. Konkurso prizas – 12 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumerata;
5. Konkurso dalyvis sutinka su šiomis Taisyklėmis ir pareiškia, kad jis/ji pateikia savo duomenis delfi.lt savo noru ir sutinka, kad jo/jos pateikti duomenys, būtų saugomi delfi.lt duomenų bazėje 3 savaites. Konkurso dalyvis pateikia savo duomenis delfi.lt tam, kad tretieji asmenys (šiuo konkrečiu atveju konkurso prizo steigėjas) galėtų prie šių duomenų prieiti, juos peržiūrėti ir kopijuoti, norėdamas susisiekti su konkurso dalyviais.

Mintimis taip pat galite pasidalinti čia:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)