Organizatorių, o pirmiausia režisierės Jolantos Narbutaitienės, pastangomis jis tampa tai spektakliu, tai stebuklinga pasaka ar parodijų šou, o šiemet – spalvingu miuziklu, pristačiusiu garsųjį „Metropolio“ restoraną.

Aukštuomenės pamėgtame „Metropolyje“ skambėjo dainininkų Danielius Dolskio, Antano Šabaniausko balsai, o vakare buvo pristatoma pramoginė programa, šokamas kankanas. Vieną iš tokių šventinių restorano vakarų žiūrovams parodė kalėdinio koncerto kūrėjai. Miuzikle atgimė senosios Lietuvos dvasia, dainos ir mada.

Scenoje pasirodė damomis ir ponais virtę ansamblių „Atgaiva“ (vad. Vida Ksenzovienė) bei „Iš širdies“ (vad. Loreta Kuksėnienė) dainininkai, įvaizdį pakeitę sportinių šokių klubo „Mamba“ (vad. Neringa Kirkilienė) šokėjai, Nijolės Žygienės šokių kolektyvo merginos, atlikėjai Nijolė Misiūnaitė, Vaidas Utka, pilvo šokio meistrė Jelena Jusis bei Ignalinos teatrų „Salos“ ir „Iki“ aktoriai.

Sumanios šeimininkės vadovaujamame restorane rinkosi ponios ir ponai. Jiems buvo parengta įdomi programa su žinomiausiomis to meto dainomis ir šokiais. Vienas turtuolis įsižiūrėjo į restoraną užsukusią lietuvaitę, kurią lydėjo nevykęs kavalierius ir auklė. Tačiau šampanas ir pinigai nesuviliojo svajingos mergelės. Ji meiliu žvilgsniu apdovanojo keliaujantį muzikantą.

Publika koncerto dalyviams negailėjo plojimų ir išlydėjo juos stovėdama. Pagiriamasis žodis Kultūros ir sporto centro siuvėjai bei dizaino kūrėjams už scenografiją ir puikius sceninius drabužius.

Koncerto pradžioje susirinkusius šv. Kalėdų ir artėjančių Naujųjų metų proga pasveikino rajono meras Bronis Ropė, kuris visiems dėkojo už gražius darbus, šventes ir prasmingus renginius, linkėjo santarvės, geros sveikatos, sėkmingų ir dosnių metų.

Meras bei Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė tradiciškai apdovanojo geriausius rajono metų sportininkus. Jiems įteikė padėkas bei dovanas.

Geriausia 2012 metų rajono sportininke tapo Lietuvos plaukimo sporto meistrė, Lietuvos jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų čempionė Dovilė Mikoliūnaitė. Jai meras įteikė šiais metais savivaldybės įsteigtą apdovanojimą „Sidabrinė lelija“ (kiti sportininkai geriausiųjų penketuke: biatlonininkė Gaudvilė Nalivaikaitė - Lietuvos rinktinės narė, jaunimo olimpinių žaidynių dalyvė, Lietuvos vicečempionė; kiokušin-karate atstovas Jaroslav Žitkov – kiokušin – Lietuvos rinktinės narys, Europos čempionato dalyvis, Lietuvos čempionato 3 vietos laimėtojas; plaukikė Sara Aškinytė – plaukimas, tarptautinių plaukimo varžybų nugalėtoja, Lietuvos vaikų plaukimo pirmenybių nugalėtoja; slidininkas Tautvydas Strolia - Lietuvos jaunimo rinktinės narys, tarptautinių varžybų dalyvis, Lietuvos čempionato 3 vietos laimėtojas).