Studijas prieš kelis mėnesius baigiau užsienyje ir nusprendžiau grįžti į Lietuvą dėl geresnių karjeros galimybių. Kadangi mano pagrindinis hobis susijęs su tautiniu sportu, mano galimybės jame tobulėti yra geresnės nei šalyje, kurioje aš studijavau.

Tačiau šįkart ne apie tai. Kadangi nenoriu apsiriboti rutina ir viena veikla gyvenime, nusprendžiau ieškoti darbo dar prieš sugrįždamas į gimtinę. Džiaugiuosi, jog yra programos, skirtos lietuviams, norintiems grįžti atgal į Lietuvą. Jų pagalba gavau du pasiūlymus dirbti pirmaujančiose draudimo ir audito tarptautinėse bendrovėse, kur mane tenkino atlyginimas ir geros karjeros perspektyvos.

Įdomu tai, jog mano diplomas nėra tiesiogiai susijęs nei su viena iš tų įmonių, tačiau patirtis įgyta studijų metais savanoriaujant ir dirbant darbus tiek šiapus, tiek anapus Atlanto, kuriuos galėčiau pavadinti hobiais, man padėjo suformuoti reikiamus pradinius įgūdžius, kurių ieško darbdaviai.

Labai džiaugiuosi grįžęs į Lietuvą, dirbu mėgstamą darbą, turiu kelis hobius, kurie man suteikia papildomų pajamų ir uždirbu tiek, jog galiu džiaugtis tokia gyvenimo kokybe ir kultūriniu gyvenimu, kokiu galėčiau džiaugtis tą patį darydamas užsienyje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome Jūsų pasidalyti patirtimi – ar sudėtinga šiuo metu Lietuvoje rasti darbą, kokių atlyginimo pasiūlymų paprastai sulaukiate? Kviečiame mintimis pasidalyti ir darbdavius – ar Jums paprasta rasti kvalifikuotą darbuotoją, su kokiomis bėdomis susiduriate ieškodami naujo darbuotojo? Rašykite el.p. pilieciai@deli.lt su prierašu „Darbas“.