Kaip žinot, prie Prezidentūros nelabai yra kur pasislėpti, todėl katė buvo sugalvojusi, kad saugiausias prieglobstis jai bus medis. Manėm, kvailiukė dar nepažįsta lietuviškos žiemos ir nesupranta, kad medis ištisus metus negalės jos apsaugoti nuo šalčio, šunų ir piktų žmonių.

Nuo lietaus ji bandydavo pasislėpti po menkute atbraila, nuo šalčio kasdavosi į lapų krūvas – taip pasakojo Prezidentūroje valytoja dirbanti moteris. Kiekvieną kartą besiklausant, buvo labai gaila ir skaudu. „Lesės“ savanoriai jau kurį laiką norėjo ją pagauti ir sterilizuoti, bet tai nebūtų išsprendę problemos. Laukinės katės po sterilizacijos paprastai paleidžiamos ten pat, kur ir buvo sugautos, o ši vargšė tokią jau nepatogią vietą išsirinko, kad nedaug jai šansų buvo išgyventi.

Paaiškėjo, kad katė nebuvo visai laukinė, pati atbėgdavo pamačiusi savo maitintoją, o kai paėsdavo, dar kurį laiką ją lydėdavo, nors glostoma nesileisdavo. Vadinasi, išsiilgusi žmogaus ir tuo pačiu jo bijojo, kad nenuskriaustų...

Spalio 18 dieną pavyko katytę pagauti. Ji buvo nugabenta pas mūsų nepakeičiamą gydytoją E. Diržinauską. Tačiau iš karto sterilizuoti jos nepavyko. Matyt, po šaltų nakvynių ji buvo stipriai peršalusi. Daugiau nei mėnesį ji buvo gydoma, maitinama geru maistu, kol pagaliau sustiprėjo operacijai. Tuo pačiu buvo užsiūta ir akies ertmė, kuri dabar nebekelia šiurpo..

Katytė labai tvarkinga ir protinga. Gavo ir vardą – Tika. Iš dantų veterinaras spėja, kad jai apie trejus metus. Gerokai atsigavusi ji išgražėjo – tapo tikra namų puošmena. Nors ji jau įsidrąsinusi žaidžia su žaislais ir nagučius galanda į draskyklę, tačiau bute jai nuobodu: trūksta lauko, medžių, sėdėjimas ant palangės to neatstoja... Vaikšto savo globėjai iš paskos, nori dėmesio, nors dėl paglostymo dar tenka pasiderėti.

Labai ieškome jai šeimininkų, kurie gyventų sodyboje ar nuosavame name, kad Tika turėtų ne tik jaukų kampelį pasišildyti, bet ir galėtų, kaip įpratusi, po lauką paklaidžioti. Tai puikus augintinis daug laiko neturintiems žmonėms. 

Už Tiką „serga“ ir kuo geriausių namų jai linki globėja Aldona (Kaunas), su kuria galima susisiekti telefonu 8 608 94308.