Šiuo metu „Lesės“ prieglaudoje itin daug mažų kačiukų. Dauguma – kažkieno išmesti, palikti likimo valiai arba jau gimę gatvėje. Savanoriai dėl jų nerimauja ir visomis išgalėmis ieško naujų namų. Mat mažyliai – pati pažeidžiamiausia globotinių grupė. Jei į prieglaudą įsisuktų kokia užkrečiamoji liga, didelė dalis jų kristų.

Dalis mažylių jau patenka į prieglaudą ligoti. Tenka įdėti daug darbo, bemiegių naktų, kartais net sukrapštyti paskutinius pinigėlius, kad jie turėtų šansą išgyventi. Šiuo metu viena savanorė atkakliai kovoja dėl mažutės rainiukės gyvybės. Nors ji be galo silpna, bet iš visų savo menkų jėgų stengiasi stotis, kelti drebančią galvą. Toks atkaklumas neleidžia pasiduoti ir „Lesės“ savanoriams.

Ši mažylė dar su dviem kačiukais, irgi pasiligojusiais, pilnais blusų, buvo rasta, kai savanoriai gaudė laukines kates šiuo metu vykdomam benamių gyvūnų gimstamumo kontrolės projektui. Sugavus suaugusias kates pasirodė, kad yra ir mažylių. Palikti jie būtų neišgyvenę, tad atidūrė „Lesės“ savanorių globoje.

Trejetą kitų „Lesės“ globotinių geri žmonės rado miške išsekusius nuo bado. Nors jiems buvo likęs tik vienas žingsnis iki mirties, tačiau apsupti rūpesčio mažyliai stebėtinai greitai atsigavo ir dabar siaučia lyg niekur nieko. Rodos, nei bado, nei ligų jų trumpame gyvenime net būti nebuvo.

Dar viena šeimyna paimta iš Vilniaus kiemo. Ten vienas „tvarkdarys“ kasmet atvestus kačiukus užmušdavo mėtydamas butelius, o lavonėlius palikdavo tysoti. Benamius šėrusios moters prašymu katė mama buvo sterilizuota, o mažyliams ieškomi nauji namai, kurie padėtų jiems pamiršti patirtą persekiojimą ir žmogaus žiaurumą.

Jei ieškote žavaus augintinio ar galite bent laikinai juos pagloboti, kreipkitės į „Lesės“ prieglaudą Vilniuje: 8 605 33 452, el. paštas info@lese.lt, www.lese.lt.