Kaip pasakojo DELFI skaitytojas Mantas, jis pirmiausiai pamanė pamatęs kamuolį. Vis dėlto, netoliese vyras pastebėjo dar du tokius objektus. „Tai grybas ar kerpė?“, – DELFI klausė jis.

Portalas susisiekė su gamtininku Deividu Makavičiumi, kurio manymu nuotraukoje užfiksuotas didysis kukurdvelkis. Vis dėlto, kaip pastebėjo D. Makavičius, tai patvirtinti nėra paprasta, nes grybas atrodo neįprastai, tarsi su pelėsiu. Pasak gamtininko, grybas yra įrašytas į Raudonąją knygą, nors žmonės juos tiesiog išspardo.

„Tai dar nebūtų taip blogai, kai vaisiakūniai būna jau subrandinę sporas, bet dažnai suspardo, sutrypia nesubrendusius vaisiakūnius. Jis auga ne miškuose, bet žmogaus kaimynystėje: parkuose, soduose, net sodybose ir pan. atviresnėse vietose, todėl ir nukenčia nuo žmonių“, – nurodė pašnekovas.

Tai, kad nuotraukoje užfiksuotas didysis kukurdvelkis, patvirtino ir Gamtos tyrimų centro Mikologijos laboratorijos darbuotojas, mikologas Jonas Kasparavičius. Pasak jo, kiti kukurdvelkiai iki tokio dydžio neišauga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)