„Delfi“ sulaukė skubios užklausos iš skaitytojo, kuris ruošiasi skristi į Didžiąją Britaniją ir jaudinasi, ar jo skaitmeninis COVID skiepų pažymėjimas bus teisingai suprastas.

„Atsisiunčiau ES sertifikatą. Noriu važiuot į Britaniją. Esu 3 kartus skiepytas ir sirgęs, o man rodo vakcinas – „2/1“. Skambinau klausti, ar čia supras britai tokį užrašymą? Man buvo atsakyta, kad gal čia nauja tvarka. Bet pavyzdžiui mano šeimos nariui ir visiems kitiems, turintiems tris skiepus, rodo „3/3“. Tai kaip suprast ir ar tikrai pakaks sertifikato?“ – klausė vyras.

Jis domėjosi, kodėl užrašas skiriasi nuo daugumos ir ar jam reiktų dėl visa ko vežtis kokį nors papildomą skiepų įrodymą.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) teigimu, kitoks žymėjimas reiškia tik kitokią persirigimo bei skiepijimosi eilę.

„Žymėjimas „2/1“ ES Skaitmeniniame COVID pažymėjime atsiranda tais atvejais, kai asmuo persirgo COVID-19 liga ir jo skiepijimo schema sutrumpėjo iki vieno skiepo. Gavus vieną vakcinos dozę suformuojamas pažymėjimas su žymėjimu „1/1“, o pasiskiepijus sustiprinančiąja antrąja vakcinos doze atsiranda žymėjimas „2/1“. Šiuo atveju žymėjimas „2/1“ yra visiškai analogiškas žymėjimui „3/3“ – abu šie pažymėjimai patvirtina vakcinaciją sustiprinančiąja doze ir galioja neribotą laiką.

Tais atvejais, kai pirma pasiskiepijama, o po to persergama – skiepijimo schema netrumpėja, ir toks asmuo gauna pažymėjimą „3/3“. Jungtinė Karalystė yra prisijungusi prie ES skaitmeninio COVID pažymėjimo sistemos ir turėtų priimti pažymėjimus su žymėjimu „2/1““, – paaiškino SAM atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)