Visgi trumpą vizitą maloniai pradžiugino prie autobuso pasitikę vietinio katalikiško radijo atstovai. Padarę kelias nuotraukas, iš keleto dalyvių paėmę interviu, lenkai visiems dar įteikė po plytelę šokolado ir palinkėjo gero kelio.

Pradedame paskutinius šimtą su trupučiu kilometrų, likusius iki sienos. Čia - šiokia tokia nežinomybė. Puikiai suprantame, kad teorinė galimybė, kad nebūsim praleisti pro sieną visgi egzistuoja. Žinoma, tai - blogiausias atvejis. Jei ir ne tai, pravažiavimas pro sieną gali būti vilkinamas.

Ramina ir džiugina bendravimas su viena Ukrainos radijo stotim. Šie nuolat prašo pranešti, kaip sekasi kirsti Lenkijos-Ukrainos sieną. Tuo atveju, jei būtume nepraleisti ar nepagrįstai ilgai laikomi prie sienos, radijo stotis žada nedelsiant paskelbti apie tai tiesioginiame eteryje. Tuomet pagarsiname radiją ir pasieniečiams leidžiame sužinoti, ką apie tai mano jų pačių visuomenė.

Kirtus sieną lieka valanda kelio iki Lvovo. Čia būsime šįvakar ir jau šįvakar su visu būriu nešinu Trispalvėmis prisijungsime prie protestų. Įspūdžiai iš pirmojo mitingo Jus greičiausiai pasieks jau rytoj.

Po pirmojo protesto nakvojame tame pačiame Lvove. Nakvynės vietas renkamės patys: vieni renkasi hostelius, kiti naktį nori praleisti vietinių namuose, galbūt atsiras ir norinčių nemiegoti. Mūsų duomenimis, čia sekmadienį turėtų vykti masiniai mitingai, sieksiantys nuo 500 000 iki 1 000 000 dalyvių.