Moteris pasakojo paukštį pastebėjusi apie 9 val. ryto. „Jis suko ratus, galvoju, kas čia darosi? Žiūriu - gandras mūsų parskrido, jie peri pas mus lizde. Stovi sau ant sniego išsigandęs“, - pasakojo ji.

Skaitytoja pasakojo, kad pamena, jog gandrai parskrisdavo vėliau. „Gal galėtų savaitę vėliau parskristi...Šiemet paukščių jokių nėra, o gandras mūsų jau stovi“, - kalbėjo ji.

DELFI primena, kad šis gandras – ne pirmasis, pastebėtas sugrįžęs į Lietuvą. Paukštį jau matė Vilniuje dar net neatėjus kalendoriniam pavasariui – vasario 28 d.

Lietuvos ornitologų draugijos narys Gediminas Petkus DELFI sakė, kad draugija jau yra gavusi 14-15 pranešimų apie į Lietuvą iš Afrikos sugrįžusius gandrus: vienas iš gandrų pastebėtas Klaipėdos sąvartyne, Kauno, Švenčionių, Jurbarko rajonuose. „Jau dabar Lenkijoje stebime, Baltarusijoje daug gandrų grįžusių, tai gali būti, kad ir pas mus greitai pradės atskristi. Manyčiau, po kokios savaitės, tai turėtų prasidėti“, - sakė jis.

Pasak jo, patys pirmieji gandrai Lietuvoje paprastai pasirodo kovo viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)