„Vėlyvą vakarą išėjome su vyru pasivaikščioti po Šiaurės miestelį, kai kelią pastojo šis voras. Aš greičiausiai būčiau ėjusi ir tiesiog praėjusi, tačiau voras sudomino mano vyrą, kuris šiaip pastarųjų bijo. Tačiau šį kartą jis ėmė susidomėjęs fotografuoti, mat aiškino retai kada tokio dydžio pamatantis“, pasakojo Vilniuje didelį vorą pastebėjusi Rūta.

Mergina nusistebėjo, kad „tokius vorus it iš siaubo filmų galima pamatyti mieste, o ne kur gamtoje ar miškingoje vietoje“.

Kad išsiaiškintų, kas tai per gyvis, DELFI kreipėsi į voragyvių specialistą, elektroninės egzotinių nariuotakojų parduotuvės „Staktos voras“ įkūrėją Edgarą Čepulkovskį. Pasak jo, poros nuotraukoje užfiksuotas plyšinis kampavoris.

Kaip nurodoma apie vorus informuojančioje specialisto svetainėje staktosvoras.lt, šis voras Lietuvoje – retas svečias, tačiau kartais randamas. Naminius vorus galima aptikti rūsiuose, voniose, sandėliukuose – ten, kur tamsu bei drėgna. Amerikoje šis voras vadinamas voru valkata.

Pasak svetainės, šio aštuonakio voro neverta bijoti – jis nenuodingas ir jo įkandimas jokio poveikio neturi. Radus tokį vorą namuose, reiktų paleisti jį į laisvę, sugavimui panaudojus servetėlę ar stiklainį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)