Viskas prasidėjo jai kreipusis į saloną „Renatos studija“. Nukentėjusioji klientė Sabina papasakojo „Delfi“ savo istoriją.

„Artėjo mano vestuvės, taigi, svajojau apie tobulas garbanas. Mano pačios plaukai buvo ilgi, tačiau galai išlūžinėję, o tai labai matėsi, tad norėjau paslėpti trūkumus ir pasitankinti plaukus. Natūralu, juk visos merginos savo didžiąją dieną nori atrodyt pasakiškai. Taip ir atradau šį saloną.

Tai buvo pirmas kartas, kai nusprendžiau pasidaryti plaukų priauginimą. Man buvo priauginta 110 sruogelių – 70 cm ilgio. Iš tikrųjų atliekant plaukų priauginimą salono vadovė Renata buvo labai maloni, papasakojo, kaip prižiūrėti plaukus, kada reikalinga korekcija. Buvau iš tikrųjų patenkinta.

Atėjo didžioji diena, tada medaus mėnuo, galiausiai grįžome į Lietuvą ir nusprendžiau nusiimti sruogas. Parašiau apie tai Renatai, tačiau ji buvo labai užimta ir pasiūlė man savo kolegę, kuri dirba jos salone. Kadangi salono vadovė nurodė, kad gali ramiai ją rekomenduoti – aš sutikau. Dar pagalvojau, juk tai tik nuėmimas.

Susirašinėjimas su salonu

Taigi, sutartą vakarą atvykau į studiją, ten manęs laukė meistrė A. Kai meistrė pradėjo nuiminėti sruogas, pajutau tempimą. Aš jai tiesiai ir pasakiau, kad pirmą kartą atlikau plaukų priauginimą ir nežinau, kaip turi atrodyti nuėmimas, bet ar normalu, kad man taip jaučiasi, kad traukiami plaukai? Meistrė užtikrino, kad taip ir turi būti. Tai yra standartinė sruogelių nuėmimo procedūra, kurios metu meistrė su savo specialiom replytėm atlaisvina kapsulę ir, kai kapsulė atsilaisvina, sruogelė yra nutempiama žemyn per visą plaukų ilgį, todėl ir jaučiamas tempimas.

A. užtikrino, kad yra baigusi mokslus ir turi pakankamai patirties, todėl man nereikia jaudintis, viskas yra gerai, paprasčiausiai nesu prie to pratusi, todėl, sakė, man ir keista. Kelis kartus net pasakiau, kad skauda ir perklausiau, ar tikrai taip turi būti? Buvo atsakyta, kad mano galvoje jau pradėjo formuotis kaltūnai, todėl ji turi juos praskirti, kad galėtų nuimti sruogelę. Nieko nepadarysi, teks pakentėti...

Prie kiekvienos kapsulės buvo daug išrautų plaukų

Nuėmus sruogeles priėjau prie veidrodžio, paliečiau savo plaukus ir pasirodė, kad kažkas ne taip. Lyg jų apimtis sumažėjo. Pasakius tai A., meistrė rėžė, kad man tik taip atrodo. Esą įpratau prie priaugintų plaukų apimties ir reik daugiau laiko, kad vėl įprasčiau prie senosios. Tuomet, priėjau prie stalo, ant kurio į maišelį buvo sudėtos mano sruogelės. Tarp jų matėsi ir mano plaukų, bet vėl paklausus, ar čia normalu, man buvo atrėžta, kad taip – juk kai slenki sruogą žemyn, tai būna, kad šiek tiek plaukų ir nuslenka. Taigi, susimokėjau ir išvykau namo, vis galvodama, ar iš tikrųjų mano plaukų apimtis sumažėjo, ar man tik taip atrodo po nuėmimo. Iš tikrųjų sutrikau.

Grįžusi namo vis žiūrėjau į savo plaukus. Kuo daugiau žiūrėjau, tuo labiau atrodė, kad jų daug mažiau ir vis galvojau apie meistrės žodžius, kad viskas gerai. Galiausiai išėmiau meistrės atiduotas sruogas, praskleidžiau ir išsigandau. Prie kiekvienos nuimtos sruogelės buvo ištraukti mano plaukai – jų atrodė tiek daug, kad mane ištiko šokas. Ar tiek ištraukti plaukų yra iš tikrųjų normalu?

Prie kiekvienos kapsulės buvo daug išrautų plaukų

Padariau šiek tiek nuotraukų ir išsiunčiau jas Renatai, kad pakomentuotų, ar nuimti sruogeles su tiek plaukų yra normalu? Renata nuo komentarų apie darbo kokybę susilaikė, paprasčiausiai nurodė, kad meistrė su manimi susisieks.

Kitą dieną man paskambino meistrė Alina, teigdama, kad viskas yra tvarkoje ir tiek plaukų yra normalu. Pokalbis su Alina buvo gan ilgas ir įtemptas. Po ilgo ginčo, meistrė prisipažino, kad tiek plaukų nuimant sruogeles jai nusiėmė pirmą kartą... Paskui teigė, kad viską pamatė tik pabaigoje, tačiau kaip tai įmanoma?

Susirašinėjimas su salonu

Aš jos paklausiau: „Jei jūs pastebėjote, kad kažkas ne taip, kodėl man nieko nesakėte? Juk galėjote pasakyti, kad neišeis nuimti gražiai ir pasiūlyti sulaukti Renatos grįžimo. O jūs matėte, kad sruogas pavyksta nuimti tik su mano plaukais, ir sąmoningai toliau jas nuiminėjote.“

Mano žodžiai meistrei Alinai nepatiko ir ji atkirto: „Juk tai tik plaukai – ataugs.“
Tuomet pareiškė, kad nebegali tęsti pokalbio, nes yra labai užsiėmusi“, – pasakojo Sabina.

Susirašinėjimas su meistre

Vėliau mergina kreipėsi į salono direktorę, kadangi ji buvo atsakinga ir už rekomendaciją, ir už savo darbuotojus. Renata atsakė trumpai – teigė, kad reikia susitikti ir pasikalbėti su meistre. Meistrė tuomet pati susisiekė su kliente ir pasiūlė padaryti plaukų atstatymo procedūrą. Iš visų esančių pasiūlymas galiojo tik vienai procedūrai, apie kurią mergina nebuvo girdėjusi.

Pinigų grąžinti niekas nesisiūlė ir nesutiko, pasirinkti kitos, žinomesnės ir patikimesnės plaukų atstatymo procedūros – taip pat ne. Ir daugiau į kalbas nei meistrė A., nei salono direktorė nesileido.

„Man svarbu papasakoti šią istoriją, kad kitos merginos pasisaugotų ir joms taip nenutiktų“, – sakė Sabina.

Prie kiekvienos kapsulės buvo daug išrautų plaukų

„Delfi“ kreipėsi į „Renatos studiją“, prašydami komentaro dėl minėtos situacijos. Iš karto buvo atsakyta, kad reiktų kreiptis į pačią meistrę A. Po patikslinimo, kad prašome salono vadovės komentaro, daugiau atsakyta nebuvo. Kreipusis į meistrę A. atsakymo taip pat nesulaukta.

Jei visgi vėliau salono vadovė norės atsakyti, straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)