Vilniaus savivaldybės įmonė „Grinda7 sostinėje ne tik lopo gatves, bet ir užsiima beglobių gyvūnų „sutvarkymo“ problema. O kodėl ja neužsiimti, jeigu šita veikla beveik tokia pat pelninga kaip ir gatvių lopymas?

Ne kartą Vilniaus valdžios (tiek dabartinio mero Artūro Zuoko, tiek ankstesniųjų merų) buvo prašyta atkreipti dėmesį į „Grindos“ veiklą ir ypatingai - į jos vadovų vykdomą beglobių gyvūnų „sutvarkymo“ politiką. Tačiau žmonių (gerb. mere, jie - Jūsų potencialūs rinkėjai juk!) nuomonė ir prašymai nėjo nei į dangų, nei tuo labiau - į pono mero ausis...

Tūkstančiai pasirašinėjo peticiją prieš „Grindos“ veiklą.

Irgi JOKIOS reakcijos...

Savanoriams gerai žinomos visos graudžios ir liūdnos istorijos, kiek ir kaip reikia kovoti su „Grindos“ vadovais, norint išgelbėti ten patekusį beglobį, todėl neišsiplėsiu.

Noriu pabrėžti, kad dalis gyvūnų iš „Grindos“ net pasiekia Kaune įsikūrusią „Penktos kojos“ gyvūnų prieglaudą. Vadinasi, savivaldybės įmonės funkcijas ir jos veiklos finansavimas yra atliekamas ne tik Vilniaus žmonių, todėl „Grindos“ klausimą reiktų pradėti svarstyti nebe lokaliai (t.y. tik Vilniuje), bet ir visos Lietuvos mastu.

Nuotraukoje - katinukas, kuris buvo savanorės netikėtai pastebėtas viename iš „Grindos“ narvų. Tai visiškai apleistas, mirti paliktas kadaise buvęs gražuolis katinas, kuris „Grindos“ darbuotojams nepasivarginus prie jo prieiti ir jį apžiūrėti buvo pavadintas bendriniu žodziu - „katė“.

Jokių detalesnių komenatrų, manau, nereikia...