Penktadienio vakarą greta Panevėžio įsikūrusioje Staniūnų gyvenvietėje liepsnojo nameliai ant ratų. Du, greta vienas kito pastatytus namelius liepsnos prarijo akimirksniu. Nors įsiplieskus gaisrui į įvykio vietą masiškai plūdo vietiniai gyventojai, tačiau ugniagesių - gelbėtojų niekas kviesti neskubėjo.

„Kam čia juos (ugniagesius) bekviesti. Vistiek viskas sudegė. Užges savaime“ - kalbėjo namelių ant ratų savininkas, netrukus atvykęs į gaisravietę. Pasak jo, nameliai čia stovėjo jau senokai, laikui bėgant vandalai išdaužė jų langus, o šį vakarą galimai ir uždegė.

Iki atvykstant ugniagesiams liepsnos nevaldomai šėlo ir dėl to, kad viename iš namelių buvo sukrautos lentos, kurios tik dar labiau leido įsisiautėti ugniai.

Vis dėl to pareigingi staniūniečiai ugniagesius visgi iškvietė, o šie į pranešimą sureagavo itin operatyviai. Vos po kelių minučių liepsnojantys „kemperiai“ jau buvo gesinami.

Gaisro priežastis žada aiškintis ekspertai, tačiau realiausia versija - padegimas, mat nameliai ant ratų, kuriuose nėra elektros, savaime užsidegti, ko gero, negalėjo.