atsiuntęs skaitytojas sakė
užfiksavęs Kareivių ir Žirmūnų gatvių sankryžoje, Vilniuje. „Užfiksavau motociklą, kuris susimontavęs įrangą automobiliams braižyti, žmonėms taip pat yra grėsmė būti sužalotiems. Tikiuosi imsitės atitinkamų veiksmą“, - rašė jis.

Vis tik, DELFI pasiteiravus tiek motociklininkų, tiek policijos komentarų, panašu, kad įranga skaitytoją suklaidino.

„Tiesiog tai buvo įrankis. Iš tiesų aš pats vairuoju motociklą ir vasarą tai yra mano pagrindinė transporto priemonė, ir dar ne tokių dalykų tenka vežiotis. Ir galbūt mane nufotografavę žmonės irgi prisigalvotų įvairiausių teorijų“, - sakė motociklininkas Saulius Rimas.

Jis patikino, kad agresyvių, specialiai automobilius panašia įranga niokojančių motociklininkų jis Lietuvoje nežino. „Šiaip, panašūs dalykai gali būti tvirtinami prie lankų. Tai ne ginklai, mes negyvename filme „Mad Max“, kur motociklininkų gaujos užpuldinėja taikius automobilistus ir tokie karai keliuose pas mus nevyksta. Panašūs aksesuarai dedami tiek dėl patogumo – kaip papildomi pakojai ištiesti kojas, ir gal šiek tie užsmailinimai suteikia estetinio grožio“, - kalbėjo jis.

Tiesa, jis neslėpė, kad įtampa tarp vairuojančių motociklus ir automobilius, kartais egzistuoja. „Kas dėl tokios priešpiešos tarp automobilių ir motociklininkų, yra tekę girdėti, kad motociklininkai keršija už bet kokią sukeltą avarinę situaciją, tarkim, pavojingą manevravimą, kišimąsi (...), būna, kad motociklininkai pravažiuodami nuspiria galinio vaizdo veidrodėlį. Bet pats tokios situacijos nesu patyręs ir nemačiau. Bet šie atvejai labai išskirtiniai“, - sakė jis.

Policijos pareigūnai taip pat teigė apie atvejus, kad motociklininkai specialia įranga braižytų automobilius, negirdėję. „Susisiekėme su Kelių policijos pareigūnais prašydami informacijos. Kolegos informavo, kad panašių faktų užfiksuota nebuvo, tačiau dėkoja už atsiųsta informaciją. Pareigūnai keliuose atkreips dėmesį į panašią, sakytume, neaiškios paskirties įrangą (teigti, kad ji skirta būtent daryti žalą svetimam turtui negalime)“, - sakė Vilniaus apskrities policijos Viešųjų ryšių poskyrio specialistas Tomas Bražėnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (287)