Būtent tokią dovaną Lietuvos Šimtmečio proga Švento Juozapo senelių globos namų gyventojams įteikė Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazijos vienuoliktokų grupė. Dar 2017-ųjų metų rudenį paskatinti matematikos mokytojos Birutės jie įsitraukė į integruotą matematikos ir informacinių technologijų projektą, kurio tikslas buvo išmokti modeliuoti, naudojant įvairias kompiuterines programas, ir sukūrus pasirinktų daiktų eskizus juos realizuoti 3D spausdintuvu. Mokiniai lankėsi Panevėžio „Žaliosios pelėdos“ viešojoje bibliotekoje, kur klausė mokymų apie 3D projektų maketavimo ypatumus, vėliau praktikavosi savarankiškai ir turėjo galimybę konsultuotis su modeliavimo specialiste Vaida. Gimnazistai gaminamus objektus rinkosi pagal asmeninius gebėjimus – dalis mokinių gamino įvairių formų skiriamuosius ženklus, kiti save išbandė kurdami dekoratyvias dėžutes.

Minint Atkurtos Nepriklausomos Lietuvos šimtmetį, vienuoliktokai džiaugiasi, kad dalyvaudami šiame projekte ne tik įgijo naudingos praktikos, bet ir turėjo galimybę senolius nudžiuginti netikėtu apsilankymu ir skirta dėmesio akimirka.

„Šis projektas man atvėrė akis į beribį šiuolaikinių technologijų pasaulį, sudomino dar neatrastos programos ir naujovės. Taip pat šio projekto dėka turėjau galimybę apsilankyti senelių namuose, susipažinti su jų kasdienybe bei prisidėti prie Lietuvos šimtmečio šventės“,-patirtimi dalijosi vienuoliktokas Augustinas.

Vasario 13-ą dieną gimnazistai lankėsi Panevėžio Švento Juozapo senelių namuose. Viešnagės metu mokiniai koncertavo, deklamavo poeziją, dalijosi bendravimu bei puikiomis emocijomis ir dovanojo savo sukurtus skiriamuosius ženklus, kuriuos senoliai galės panaudoti išvykų metu. Seneliai prisipažino, kad tai yra labai naudinga dovana, džiaugėsi, jog dabar kelionių metu galės jaustis saugesni. O mes, XXI amžiaus jaunimas, taip pat jaučiamės tvirtesni, kai dalijamės gerumu su tais, kurie jo stokoja.