Ši graži istorija įvyko lapkritį, kai Rūtos krikštadukra 14-metė Miglė, lankydama tetą Anglijoje, turėjo viena parskristi į Vilnių. Lapkričio 1 d. vakarą laukdama oro uoste, ji sužinojo, kad bagažas sveria per daug, tad turi už jį papildomai susimokėti, tačiau tiek pinigų mergaitė neturėjo. Ji pabandė paskambinti tetai, kuri tuo metu vos porai minučių kaip tik buvo telefoną palikusi kitame kambaryje.

Tąkart Miglei pagelbėjo gera moteris, kurios bagažas taip pat buvo per sunkus – ji susimokėjo tiek už jį, tiek už mergaitės lagamino viršsvorį.

Nors Vilniaus oro uoste mergaitė su tėčiu, norėdami atsidėkoti geradarei, laukė malonios ponios ilgiau nei valandą, jos prasilenkė. Tuomet Rūta ir nusprendė padėti dukterėčiai ir paskelbė apie moters paiešką feisbuke.

„Padėkite surasti, pasidalindami žinute, šį gerą žmogų, labai norime grąžinti pinigėlius ir jai atsidėkoti, – buvo rašoma įraše, kuriame taip pat aprašyta ieškoma moteris. – Miglė (pavardė redakcijai žinoma – DELFI) nori surasti ir padėkoti, mūsų šeima taip pat. Nenusakomas jausmas žinoti, kad yra gerumas, ateinantis per žmones.“

Šia žinute feisbuke pasidalino daugiau nei 5600 žmonių. Susivienijus moterį pavyko atrasti per maždaug parą – atsiliepė jos dukra.

„Tai buvo tas pirmas pakvietimas draugauti (feisbuke), ir pagalvojau, ar tik ne ji, nes tų pakvietimų paskui buvo galybė. Tai buvo ieškomos moters dukra. Labai maloniai, šauniai pasišnekėjom, susirašinėjome feisbuke ir paskui susiskambinome su ta moterimi“, – prisiminė Rūta, kuri į moters paieškas feisbuke iš pradžių žiūrėjo pesimistiškai.

Įdomu tai, kad susisiekus su geradare paaiškėjo, kad ji dirba net ne Lietuvoje ar Anglijoje, o Prancūzijoje – moteris darbo reikalais skrido per Lutono oro uostą.

Nors dėkingos šeimos norų būta gerų, grąžinti pinigus nebuvo paprasta: moteris sąskaitą turėjo tik Prancūzijos banke, pinigų nebuvo galima pervesti ir dukrai, kuri, būdama nepilnametė, banko sąskaitos neturėjo. Kadangi tuo metu moteris buvo kitame Lietuvos mieste nei dėkinga šeima, nuspręsta padaryti pinigų pavedimą per paštą, tačiau reikėjo paskubėti, nes vos po kelių dienų geradarė turėjo išskristi į Prancūziją.

Pervedimą padarius, kilo bėdų komunikuojant – bandant išsiaiškinti pavedimo kodą gedo telefonai, lūžo kortelės, bet, laimei, viskas baigėsi gerai. „Grąžinom pinigus, susiskambinom padėkojom, labai šaunu“, – džiaugėsi Rūta.

Paklausta, ar nebijojo, kad bus apgauta, moteris sakė tikėjusi, kad atsiliepė tie, kuriems ir norėjo atsidėkoti. Ji taip pat matė moters nuotraukas, kurios atitiko krikštaduktės nupasakotą moterį.

„Kas įdomiausia pati moteris neturi feisbuko, tik dukra. Kas skaitė mano įrašą, užfiksavo, kad pati mama susimokėjo 30 svarų už savo lagaminą, ir kadangi sutiko likimo draugę, gal ji ir papasakojo koks buvo skrydis“, – svarstė Rūta, džiaugdamasi, kad pavyko atsidėkoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)