Pasak DELFI skaitytojos, kadangi ji kraujo davė nemokamai (ir jau daug metų yra neatlygintina kraujo donorė), dovanų gavo bilietą į kiną, šokoladuką ir riešutų ir razinų mišinį. Ji pastebėjo, kad pastarojo galiojimo laikas buvo iki 2019.11.30.

„Vis dėlto pridedu trumpa vaizdo įrašą, ką aš tame mišinyje netyčia aptikau. Geriau jau nieko neduotų, negu tokius „skanumynus“ dalinti“, – konstatavo ji.

DELFI kreipėsi į „Kraujo centro“ atstovus ir paprašė pakomentuoti, kodėl galėjo įvykti toks nesusipratimas, kai donorams dalinamos nekokybiškos dovanos.

„Taip, donorė vakar buvo kraujo centre ir pranešė apie šį įvykį.

Donorės nuoširdžiai atsiprašyta, įvykis dokumentuotas, tiekėjas informuotas. Nepaisant to, kad galiojimo laikas yra ir buvo geras (konkrečiu atveju minėtas užkandžių rinkinys buvo išduotas beveik prieš 2 mėn.), riešutai išimti iš maisto rinkinių ir donorams nebus dalinami. Telieka apgailestauti, kad donorė patyrė šį nusivylimą. Visada siekiame ir toliau sieksime gerinti paslaugų kokybę. Pastabos, pasiūlymai visada rimtai nagrinėjami, prireikus priimami sprendimai.

Norėtųsi visiems priminti, taip pat ir žiniasklaidos atstovams, kad Kraujo donorystės tikslas - užtikrinti saugų ir savalaikį kraujo komponentų tiekimą pacientams.

Visapusiškai siekiama, kad donorai dovanotų kraują ir grįžtų kitoms donacijoms. Kiekvienas kraujo donoras yra be galo svarbus ne tik medicinos darbuotojams, bet pirmiausiai pacientams (o jie - tai mūsų draugai, kaimynai, artimieji, pažįstami). Pagrindinė ir vienintelė motyvacija aukoti kraujo turėtų būti supratimas, kokie visi esame trapūs ir niekada negalime nuspėti, kada prireiks pagalbos mums patiems ar mūsų artimiesiems.

Dėkojame visiems kraujo donorams, kurie kiekvieną dieną dovanoja, aukoja savo laiką ir ypač tiems, kurie tai daro suvokdami, kad be jų daugiau niekas kitas to nepadarys.

Paraginkime visus sveikus kolegas, draugus, šeimos narius tai daryti reguliariai. Būkime pozityvūs, užjaučiantys, dėmesingi ir geri“, – komentavo įstaigos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)