Plungėje svečiavosi folkloro kolektyvai iš Vengrijos, Ukrainos, Turkijos, Estijos ir Lietuvos. Viso daugiau nei 230 šokančių, grojančių ir dainuojančių žmonių, kurie savo profesionaliais, energingais, muzikaliais ir netikėtais pasirodymais, tradicinių tautinių kostiumų išskirtinumu stebino gausybę plungiškių ir miesto svečių visas tris dienas.

Plungės kultūros centras festivalio metu žiūrovus kvietė į teatralizuotus festivalio renginius: miesto svečių, sugužėjusių į miesto šventę ir folkloro festivalį „Saulelė raudona“, iškilmingas muzikines sutiktuves prie balto lietuviško stalo, užsienio šalių kolektyvų pasirodymus, Lietuviško tautinio kostiumo pristatymą ir folkloro kolektyvų iš Lietuvos koncertus „Užeik, sveteli, šventą dienelę“, didįjį vakaro koncertą „Uliavokit, sveteliai“, kuris prasidėjo nuo muzikos grupės „Auksa žovis“ solistų Austėjos ir Severino atliekamos dainos „Auksa žovis“ ir folkloro kolektyvų masiniu linijiniu šokiu.

Vakarinio koncerto programą tęsė nepamirštami užsienio šalių ir folkloro kolektyvų iš Lietuvos teatralizuoti pasirodymai. Visi festivalio dalyviai dar prieš didįjį vakaro koncertą dalyvavo teatralizuotoje šventinėje eisenoje, kurią papuošė savo tradicinėmis dainomis, muzika, šokiais ir žavėjo tautiniais kostiumais.

Plungės kultūros centras miesto šventės dienomis, be festivalio renginių organizavo tautodailės mugę ir tradicinių amatų demonstravimą, plungiškiai ir miesto svečiai galėjo susipažinti su tradicinių amatų gamybos įmantrumais bei patys įsijungti į šias menines veiklas. Tautodailės mugės metu buvo išdrožta didžiausia šventės klumpė, kurią per miesto šventės ir folkloro festivalio „Saulelė raudona“ uždarymo koncertą Plungės kultūros centro direktorius Romas Matulis įteikė Plungės miesto savivaldybės merui Audriui Klišoniui, kaip simbolinę padėką už palaikymą ir didžiulį indėlį į tai, kad miesto šventės žiūrovus galėjo džiuginti folkloro festivalio „Saulelė raudona“ renginiai.

O birželio 17 dieną Plungės kultūros centras organizavo regioninę dainų šventę „Pilnas kiemas svetelių“. Plungės dainų šventėje pasirodė gausus būrys šokėjų, dainininkų ir muzikantų ne tik iš Plungės rajono, bet ir iš Mažeikių, Telšių, Rietavo ir kitų Lietuvos miestų. Specialią programą dovanojo ir folkloro festivalio „Saulelė raudona“ dalyviai iš užsienio šalių. Šventės žiūrovai galėjo pasijusti lyg tikroje Lietuvos dainų šventėje, nes čia skambėjo Lietuvos šimtmečio dainų šventės „Vardan tos...“ repertuariniai kūriniai, buvo atliekami ir dainų šventės choreografinės kompozicijos. Dieną vainikavo ir šventės baigiamuoju akcentu tapo Plungės kultūros centro simfoninio orkestro ir solistų specialiai parengta koncertinė programa.

Dėkojame visiems kūrėjams, dainininkams, muzikantams, šokėjams, tautodailininkams, amatininkams, savanoriams, techniniams darbuotojams, rėmėjams, partneriams ir visiems visiems, kurie prisidėjo ir padėjo, kad šventė įvyktų ir pavyktų, ir žinoma, didžiulis ačiū visiems žiūrovams, kurie nepaisant karšto oro aktyviai lankėsi renginiuose ir negailėjo gausių aplodismentų šventės dalyviams.