Ko nors laukti, kažką planuoti, mintyse kurti vaizdus, kaip viskas atrodys – dažnam pažįstama būsena. Žinoma, paprastai tie lūkesčiai neišsipildo ir viskas įvyksta visai kitaip nei buvo tikimasi, tačiau laikui bėgant tikrieji prisiminimai susilieja su pasąmonės sukurtais ir sunku juos atskirti – lyg viskas iš tiesų būtų įvykę. Taip tarsi gyvenama dviejuose pasauliuose, kurių vienas geresnis, kitas – realesnis.

Brit Marling ir  Mike Cahill
O jei iš tiesų sutiktumei antrą save – ką jam pasakytum? Pasičiupęs dviejų gyvenimų idėją ekonomikos mokslus baigęs nepriklausomo JAV kino režisierius Mike Cahill sukūrė nusivylimo ir ieškojimų kupiną filmą „Antroji Žemė“ („Another Earth“) – vieną iš filmų, kuriuos šiemet išvysime „Kino pavasaryje“.

Jauna ir perspektyvi studentė Rhoda pirmuosiuose filmo epizoduose švenčia, šoka, juokiasi, bučiuojasi... Ją įkūnija žavioji aktorė Brit Marling, savo laiku taip pat, kaip ir filmo režisierius, krimtusi ekonomikos mokslus, bet dabar vaidinanti, nes tai, pasak jos, sunkiausia, taigi ir įdomiausia, ką gali daryti gyvenime.

Matome, kaip atgyja ir subanguoja Jupiteris, klausomės Rhodos pasakojimo apie vaikystę, tačiau netrukus jos gyvenimas negrįžtamai pasikeis, netrukus suprasime, kodėl B. Marling vadinama „gražuole iš siaubo filmų“.

Po linksmybių su draugais Rhoda važiuoja namo, kuomet per radiją nuotaikingai pranešama apie mėlyną taškelį danguje – artimą Žemei planetą, kurioje gali egzistuoti gyvybė. Užburta šios minties, mergina atitraukia akis nuo kelio ir svajingai žvelgia į dangų, kuomet jos automobilis visu greičiu trenkiasi į kitą, o jame – kompozitorius (akt. William Mapother) su žmona ir sūnumi neįtardami nelaimės ir išsiskyrimo rimuoja žodžius.

Didelių gyvenimo pokyčių nuojauta, skambėjusi radijo laidos vedėjo balse, Rhodai – pranašiška. Tačiau pokyčiai ne visuomet atneša džiugesį. Mažas mėlynas taškelis sugriovė didelius planus. Atlikusi bausmę kalėjime, mergina sugrįžta į dabar jau svetimą ir nebemielą pasaulį. Ji susitinka su žmonėmis iš savo praeities, klausosi sėkmingų jų istorijų... Rhoda kažkada irgi galėjo daug pasiekti, tačiau... įsidarbina mokykloje valytoja, o po darbo bando apsikuopti savo sielos kerteles.

Ji nori sutvarkyti ir kompozitoriaus, kuris dėl jos kaltės prarado šeimą, gyvenimą. Ji nori atsiprašyti, bet naudodamasi proga, kad Johnas nežino, kas avarijos kaltininkas, meluoja. Padeda atlikti jam namų ruošos darbus, kaskart įveikusi ilgą atstumą iki jo namų. Tuojau pat Rhoda tampa svarbia vyro gyvenimo dalimi, o jis – jos, kol vieną kartą mergina parašo esė konkursui ir gimsta gyventi įkvepianti viltis laimėti bilietą... į Antrąją Žemę.

Antras pasaulis. Antras šansas. Antras bendras Mike Cahill ir Brit Marling pilnametražis filmas, kuris patiks ne tik fantastikos mėgėjams. Čia ne mažiau svarbūs ir psichologiniai išgyvenimai. Tamsos ir šviesos kontrastai, žavinga aktorė, muzika fone prikausto dėmesį ir jį išlaiko iki pat pabaigos, kurią pamatę toliau galėsite improvizuoti patys...