Kiekviena valstybė privalo saugoti ir tausoti savo kalbą, tačiau negalima pamiršti ir kitų tautų kalbos. Todėl skatinant kalbų mokymosi įvairovę, reiškiant pagarbą Europos regionų ir tautinių mažumų kalboms, vykdant kultūrų sklaidą, visoje Europoje nuo 2001 metų yra švenčiama Europos kalbų diena. Šiuo metu Europos Sąjungoje yra 24 oficialios kalbos ir daugiau nei 60 kalbų, vartojamų tam tikruose regionuose.

Rugsėjo 26 dieną Žalgirių gimnazijoje buvo paminėta tradicinė Europos kalbų diena. Anglų, rusų ir vokiečių kalbų mokytojos suorganizavo įvairiaspalvį, nuotaikingą, informatyvų, įdomų renginį „Kultūrų mugė“.

Pirmaisiais renginio akordais muzikos mokytojos E. Bartkienės vadovaujamo choro lietuvių liaudies daina „Pjoviau šieną lankoj“ išreikšta pagarba ir meilė savo gimtajai kalbai. Gimnazijos direktorė Viktorija Paulauskienė sveikino susirinkusius ir kalbėjo apie tai, kad spartėjant globalizacijai, nuolatos vykstant žmonių migravimui po skirtingas šalis, svetimos kalbos mokėjimas tampa privalumu, kad kalbos atveria duris ir suteikia naujų asmeninio ir profesinio tobulėjimo bei ekonominės plėtros galimybių, kad daugiakalbystė įvairiose mūsų visuomenės srityse tampa vis paklausesnė, kad suprasti įvairias kalbas ir būti suprastam yra kasdienio gyvenimo būtinybė. Nuoširdžiai visus sveikino Europos centro direktorė Isvalda Aleknienė – garbinga renginio viešnia ir rėmėja.

Moksleiviai pristatinėjo įvairias Europos šalis: Italiją, Ispaniją, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Olandiją, Rusiją, Ukrainą, Austriją... Gimnazistų komandos išradingai paruošė skaidrių pristatymus apie šalis, dainavo net ukrainietiškai, šoko tautinius ir įmantrius šokius, žiūrovams parengė mini žodynėlius ir „klausimus klastūnus“. Teisingai atsakiusieji buvo apdovanoti tam tikrai šaliai būdingais valgomais prizais: olandišku sūriu, prancūziškais rageliais, rusiškais meduoliais, austriškais šokoladais, alyvuogėmis... Gimnazistų komanda, persirengusi Italijos futbolininkais, į įdomų žaidimą pakvietė ir žiūrovus – reikėjo susprogdinti balioną, kuris pririštas prie draugo kojos. Emocijų ir ovacijų netrūko, buvo labai linksma, pusantros valandos trukęs renginys neprailgo.

Renginio pabaigoje įteikti padėkos raštai ir Europos centro dovanos. Už puikų renginį dėkojame anglų kalbos mokytojams: Janinai Pukelienei, Jūratei Senkuvienei, Vaidai Jucienei, Vydai Markauskienei, Gintarei Kolesnikovai, Virginijai Liaudanskienei, Orestui Valančiui; rusų kalbos mokytojoms Ritai Krasauskienei, Daliai Rakauskienei ir Laimai Šimkūnienei; vokiečių kalbos mokytojoms Onutei Jancevičienei ir Rimutei Bandzinienei. Už renginio įgarsinimą, muzikinio fono parengimą, scenos apipavidalinimą – dailės mokytojoms Neringai Stašaitienei ir Jūratei Černeckytei, choreografijos mokytojui Daivarui Linaburgiui.