Nustebo dėl suapvalėjusios kainos

Į DELFI kreipusis skaitytoja nustebo, kaip pasikeitė „Dove“ dušo želė kaina. „Pirkau prieš mėnesį, kainavo - 9,49 Lt. Dabar gi netikėtai barbora.lt kaina pasikeitė iki 10,32 LT (2,99 EUR). Šioje situacijoje tiktų Kesmino frazė: Siurprizas? Jums gal ir taip, man tai ne“, - ironizavo ji.

Kreipusis į UAB „Barbora“ direktorių Aurimą Čiagį, jis paaiškino, kad tokią kainą nurodė gamintojas. „Kainos elektroninėje parduotuvėje www.barbora.lt priklauso nuo įvairių veiksnių, tame tarpe ir sąlygų, kuriomis mažmeninei prekybai savo prekes pateikia gamintojai. Šiuo konkrečiu atveju, gamintojas padidino savo produkcijos kainas. Atitinkamai padidėjo prekės mažmeninė kaina mūsų elektroninėje parduotuvėje”, – teigė jis.

Kodėl toks brangus šokoladas?

Kita DELFI skaitytoja stebėjosi, kad, jos manymu, išaugo šokolado kainos. Moteris, domėjosi, kodėl „Maxima“ parduotuvėse mažas „Mars“, „Snickers“, „Twix“ šokoladukas kainuoja 1,69 Lt, didelis „Mars“, „Snickers“, „Twix“ šokoladukas – 2,39 Lt, o už šokoladą „Milka“ tenka mokėti ir 3,95 lt.

Parduotuvės UAB „Maxima LT“ Komunikacijos vadybininkė Milda Januškevičienė paaiškino, kad pagrindinė priežastis, sąlygojanti šokolado kainų pokyčius – kakavos pupelių derlius pupeles auginančiose ir jas eksportuojančiose pasaulio šalyse.

„Šiųmetinį kakavos pupelių derlių gerokai sumažino nepalankios oro sąlygos: sausra, kiti padariniai. Tad kakavos pupelės dėl jų stygiaus, brangsta  visame pasaulyje, o tai daro didžiausią įtaką ir šokolado kainoms parduotuvių lentynose. Kiekvienas šokolado bei jo gaminių  gamintojas yra pasirinkęs ir taiko skirtingą kainodarą. Vieni gamintojai jau pabrangino visą savo tiekiamą šokoladą, kiti gi – priėmė sprendimą ir savo tiekiamą šokoladą brangina etapais,  brangina tik tam tikros rūšies šokoladą ir pan. Tačiau mes savo ruožtu nuolatos taikome nuolaidas šokoladui ir šokolado gaminiams, kurios kartais siekia net 30 proc., todėl klientai turi galimybę įsigyti mėgstamą šokolado plytelę pigiau“, – teigė ji.

Eurais mokėtų brangiau

Jei besikeičiančias kainas paaiškinti galima, tai, jog tenka mokėti skirtingai, atsiskaitant eurais ar litais, glumina. DELFI skaitytoja užfiksavo kainą, kurioje nurodyta, kad litais prekė kainuoja 2,99 Lt, o eurais – 1,16 eurų t.y. 4,00 Lt.

„Rašau šį laišką norėdama atkreipti visų dėmesį į parduotuvėse jau esamas dvi kainas: euro ir lito. Šiandien teko įsitikinti, kad Lietuvoje siekiama pasipelnyti iš žmonių kiek tik galima daugiau... Tai priverčia sunerimti“, - piktinosi ji.

DELFI jau anksčiau rašė apie tai, kad kai kurie paslaugų tiekėjai prieš įvedant eurą suskubo pakeisti kainas.

Pastebėjote kainų pokyčių? Fiksuokite, siųskite ir praneškite! Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kainos“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)