Trejų metų iššūkį priėmė ir šį rudenį sėkmingai užbaigė nedidelė Klaipėdos rajono Endriejavo pagrindinė mokykla. Jei ankstesni tarptautiniai projektai mokykloje buvo orientuoti tik į vyresnius mokinius, tai Erasmus+ projektas „Mokykis ir žaisk su IKT“ („Learn and play with ICT“) buvo skirtas pradinių klasių mokiniams bei mokytojams. Mažiesiems mokinukams net trejus metus vyko projektinės veiklos, susijusios su artimos aplinkos pažinimu bei informacinių technologijų taikymu ugdymo procese. Projekte dalyvavo 7 šalys: Bulgarija, Kroatija, Airija, Makedonija, Portugalija, Ispanija ir Lietuva.

Patyriminėms veikloms mokykloje skirtas dienas nuspręsta panaudoti projektui įgyvendinti. Pradinių klasių mokiniai mokėsi programuoti išmaniosiomis bitėmis bei „Scottie go“, atliko daugybę interaktyvių užduočių planšetiniais kompiuteriais, konstravo ir programavo robotus, išbandė interaktyvius marškinius, kuriais tyrinėjo žmogaus vidaus organus. „Merge“ kubų pagalba susipažino su Saulės sistemos planetomis. Tyrinėjo šalių partnerių pinigus ir kūrė savo fantazijų monetas. Naudojantis programėle „HP reveal“, sukurta kalbančių portretų galerija, koridorių sienos padabintos atgyjančiais virtualiais pasakojimais apie savo miestelį. Nors mažieji neturėjo galimybės keliauti ir susipažinti su kitų šalių mokinukais, emocijų netrūko virtualiuose susitikimuose su makedoniečiais bei airiais. Projektinės veiklos buvo laukiamiausios mokinių dienos. Pavasarį per šeimos dieną visi įvaldyti išmanieji gebėjimai buvo pristatyti tėveliams ir visai mokyklos bei miestelio bendruomenei.

Mokytojams dalyvavimas tarptautiniame projekte suteikė galimybę ne tik pamatyti kitų kraštų mokyklas, pažinti kultūrą, bet ir įvaldyti pamokoms reikalingas išmaniąsias priemones. Visi mokytojai savo pamokose išbandė „Mouse mischief“, „Plickers“, „QR code“, „Survey monkey“ programas bei projekto metu sukurtus žaidimus matematikai ir pasaulio pažinimui. Įvaldytos programos pristatytos Klaipėdos Gedminų progimnazijoje vykusioje respublikinėje projektų mugėje, vesti mokymai respublikinėje švietimo įstaigų projektų parodoje – mini mokymuose, kurie vyko Gargždų Kranto pagrindinėje mokykloje. Mokykloje dalintasi patirtimi su Klaipėdos rajono pradinio ugdymo ir anglų kalbos mokytojais. Neliko nuošaly ir kitų rajonų mokytojai. Kauno ir Skuodo rajonų mokytojai, atvykę į metodinį užsiėmimą Endriejavo mokykloje, buvo nustebinti turimais ištekliais ir jų galimybėmis panaudoti pamokose.

Mokytojai, pasidalinę patirtimi su kitų mokyklų mokytojais, pamokų metu drąsiai taiko įgytas žinias, nuolat naudoja išmaniuosius įrenginius diferencijuodami pamokų veiklas, ugdo medijų raštingumą. Erasmus+ projektas „Mokykis ir žaisk su IKT“ („ Learn and play with ICT“) atvėrė galimybes kitokioms – 21 amžiaus kartai skirtoms – pamokoms.