Jau praeitame straipsnyje minėjau, kad šią savaitę teks daugiau pakrapštyti piniginę. Savaitė prasidėjo įprastu benzino užpylimu – jau 30 litų. Tądien pasidžiaugėme, ir kartu pasiguodėme, kad mūsų bute prasidėjo didysis šildymo sezonas, keliomis dienomis vėliau nei ankstesniais metais (paprastai šildymas būdavo įjungiamas spalio 8-15 d.).

Jei šalčiai neužklups, kitą mėnesį už šio šildymą mokėsime nedaug. Tačiau ir be šildymo kaštų šį mėnesį išlaidos didėja – rudenį ėmėme vartoti daugiau elektros ir vandens. Kartu sudėjus visas buto išlaidas (elektrą, vandenį, dujas, šiukšles ir visus aptarnavimo mokesčius) bei pridėjus kabelinį TV, telefonų ir mobilaus interneto išlaidas, susidarė nei daug nei mažai – beveik 300 litų. Turbūt reiks mažinti telefonų planus ar pereiti prie „Draugų“ pokalbių.

Dar daugiau, ėmė mažėti dar iki eksperimento užpirktos (sutaupytos) maisto ir ūkinės atsargos. Tad šią savaitę, nors maistui taupėm kaip išmanydami (daug prekių buvo su akcija), tačiau pridėjus muilą, miltelius, šampūną ir dantų pastą bei kitokias, iš pirmo žvilgsnio atrodytų, smulkmenėles parduotuvėse palikome 110 litų. Tiesa, į šią kainą įeina ir pirktos žvakutės Vėlinėms - pasitaikė su nuolaida.

Taigi, šios savaitės išlaidos net 440 litų, viso jau 665 litai, o dar liko daugiau nei savaitė iki mėnesio pabaigos. Jau praktiškai pasiekėme minimalios algos dydį, atskaičiavus mokesčius. Nežinau, ar pavyks įtilpti bent į 800 litų sumą, teks labai pasistengti.

Gal ir pavyktų subalansuoti kaip kokiai Šimonytei biudžetą, bet turbūt reiktų atsisakyti kelionių aplankyti artimųjų kapus, ko tikrai nebus. Gal pataupysim maisto sąskaita.