Kaip rašė mergina, nusipirkusi „Alvo“ gamybinės įmonės „Studentišką džiovintų vaisių ir riešutų mišinį“, jį laikė spintelėje neatidarytą porą savaičių. Ją labai nustebino, kai vėliau išsitraukė minėtą mišinį ir jame rado įvairiausių gyvių.

„Nežinau, ar gerai matosi nuotraukose, bet visas gėris apėjęs voratinkliais, railioja kirminukai ir pilną ten kandžių ar blakių, ar kaip ten jos vadinasi... Kitaip sakant – skanaus!“, – ironiškai palinkėjo ji.

Pasak merginos, pakelis nebuvo niekaip pažeistas ar atidarytas, jokių galimų skylučių irgi nepastebėjo.

„Džiaugiuosi tik tiek, kad nevalgėm iš karto nusipirkę, kai dar nieko nesimatė. Visada nuplikau riešutus ir džiovintus vaisius karštu vandeniu, taip pat perplaunu kelis kartus, kad nepatektų ko į skrandį. Bet pamačius tokius „grožius“, tikrai nemalonu“, – tvirtino ji.

Nusiuntus nuotraukas su mišinyje besiraitančiais gyviais „Alvo“ atstovams, DELFI buvo atsakyta, kad iškart suskubta tirti šį skundą.

„Studentiškas džiovintų vaisių ir riešutų mišinys“, sufasuotas po 500 g, partijos Nr. L305 buvo pagamintas ir sufasuotas 2017.09.08. Pagaminta 2805 vienetų.Visas kiekis realizuotas, jokios pastabos dėl kokybės ar dėl kenkėjų nesame gavę“, – teigė kokybės vadovė Virginija Balčiūnienė.

Pasak jos, „Alvo“ gamybinė įmonė yra įdiegusi visuotinai pripažintą maisto saugos standartą BRC. Vadovaudomiesi šio standarto reikalavimais, iš kiekvienos gaminamos ar fasuojamos produkto partijos yra atrenkami referenciniai produktų mėginiai, kurie yra išlaikomi visą produkto galiojimo laiką.

„Studentiškas džiovintų vaisių ir riešutų mišinys“ (nurodytos partijos) buvo apžiūrėtas ir įvertintas. Jokio kenkėjo, neleistino maisto produktuose, nenustatyta“, – aiškino kokybės vadovė.

V. Balčiūnienės tvirtinimu, pagamintas produktas nueina ilgą kelią iki kliento: iš gamintojų, prekybos tinklų Centrinių sandėlių, konkrečios parduotuvės ir galiausiai iki kliento: „Užkratas gali patekti bet kuriame etape. Kenkėjai lengvai pažeidžia pakuotę ir po kurio laiko (inkubacinis periodas trunka iki 1-3 savaičių“ matome kenkėjų veiklos buvimo pėdsakus“.

Ji taip pat tikino, kad kad jų įmonėje kenkėjai nebuvo nustatyti nei vienu atveju ir vykdoma griežta Kenkėjų kontrolė. Per 2017 metus, pasak kokybės vadovės, buvo atliktos dvi biologinės inspekcijos, kurių metu nebuvo identifikuotas joks kenkėjas ir nėra gavę dėl to jokių pastabų.

„Labai gaila, kad tokia informacija buvo išplatinta feisbuke, juo labiau, kai mūsų tiesioginė kaltė nėra nustatyta“, – apgailestavo V. Balčiūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)