Šį kelią teko ne kartą pravažiuoti. Pirmą kartą mačiau tokią autobusų stotelę, kuri mena gilius tarybinius laikus.

Kelio danga duobėta, nusėta smulkiomis duobėmis, o automobiliai su kelio danga nesukimba. Ir tai lemia didelį eismo įvykių skaičių.

Mirčių nėra, todėl statistikoje tų eismo įvykių ir nesimato. Bet pildomos eismo įvykių deklaracijos, kurias matome mes, draudikai.

Išties sukrėtė matytas eismo įvykis, kuriame matosi du susidūrę automobiliai ir tolėliau, nuotraukoje, matomas klykiantis vaikas, laikomas mamos glėbyje.

Visame Papilvio kaime nėra nei vieno kelio ženklo, todėl visos šoninės gatvelės, visi keliukai į mišką yra lygiareikšmės sankryžos. Ir kaip matote nuotraukose, negalima atspėti, kur yra įvažiavimas į kiemą, kur gatvė, kada iš jos išvažiuos kitas automobilis.

Gyvenvietėje nėra ir šaligatvių, todėl mamos, išėjusios pasivaikščioti su vaikais, tiesiog eina važiuojamąja kelio dalimi.

O kad eismas šiuo keliu yra nemažas, taip pat matosi nuotraukose - pro susidūrusius automobilius važiuoja kitos transporto priemonės. Dviratininkai, kurie važiuoja šiuo keliu, taip pat neturi galimybės pasitraukti, nes abipus kelio yra statūs grioviai.

Situacija kraupi. Manau, šio kaimo žmonės taip pat turi teisę dalyvauti eisme, išvežti vaikus į mokyklas, važiuoti į darbą nerizikuodami savo turtu, sveikata ir gyvybe.

Bus papildyta kelio savininko komentaru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)