Saulėta ir šilta diena subūrė daugiau nei 300 tautiečių iš Lydso ir aplinkinių miestų linksmai atšvęsti Jonines kartu. Nuobodžiauti ar liūdėti neteko niekam. Pagrindiniu šventės akcentu tapo Galiūnų varžybos, kuriose susirungė 18 stipruolių. Po sunkumų kilnojimo, ištvermės ir kitų rungčių pirmosios vietos nugalėtoju tapo Mantas Blažiūnas, antrąją vietą užėmė Giedrius Liulys, trečiosios vietos nugalėtojas - Viktoras Volodka.

Visi nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais ir puikiais rėmėjų isteigtais prizais: šašlykų kibirėliais, skanumynų krepšeliais, kuponu automobilio techninei apžiūrai. Prizus įsteigė vietiniai gamintojai, prekiautojai ir verslininkai.

Kiti dalyviai noriai dalyvavo virvės traukimo varžybose, linksmoje mamyčių su vežimėliais estafetėje, šokinėjo su maišais. Mažieji džiaugėsi pripučiama čiuožykla, piešinukais ant veidelių, šokių pamokėle ir pasirodymu.

Senosios Joninių tradicijos taip pat buvo prisimintos. Radome paparčio žiedą, šokome liaudiškus šokius ir dainavome, sveikinome Jonus ir Janinas. Mugėje svečiai skanavo vietinių mėsos gamintojų šašlykų, šonkauliukų, šakočių, skurzdėlynų, duonytės, kibinų ir daug kitų skanėstų. Mugės naujiena tapo įdomiai išpjaustytos žvakės įvairioms progoms, medeliai, pagaminti iš įvairių karoliukų.

Galime pasidžiaugti, kad rėmėjų ir šventės dalyvių dėka Lydso lietuvių bendruomenės biudžetui surinkome daugiau nei 800 svarų. Šie pinigai bus panaudoti tolimesniam bendruomenės veiklos vystymui bei kitų švenčių organizavimui.

Dėkojame šventę suorganizavusiems ir šventės metu dirbusiems bendruomenės nariams-savanoriams ir jų šeimoms už paramą. Dėkojame dosniai parėmusiems rėmėjams, prekiautojams ir šventės dalyviams. Jūsų dėka mūsų bendruomenė gyvuoja. Daug šiltų padėkos žodžių iš daugelio žmonių sulaukėme po šventės, tai yra didelis postūmis mums ir toliau dirbti šį svarbų visuomeninį darbą lietuvių bendruomenei.

Lydso lietuvių bendruomenė yra ne pelno siekianti organizacija. Bendruomenės nariai yra savanoriai. Bendruomenė visados laukia entuziastingų, idėjų turinčių žmonių, kurie norėtų prisijungti prie mūsų.