Pasak skaitytojo, Panevėžio eglutę mėginta pagražinti trečiadienio popietę. Tiesa, Dariaus teigimu, net ir po to, eglutės išvaizda nepasikeitė – ji vaikinui pasirodo tokia pati, kokia ir buvo anksčiau.

Eglutė - trečiadienio pavakarę, po darbininkų patobulinimų:

Panevėžio eglutė anksčiau:
Panevėžio miesto Kalėdų eglutė

DELFI pateiktą informaciją apie Panevėžio eglutės atnaujinimą patvirtino Panevėžio miesto savivaldybė. Ji išplatino informaciją, kad trečiadienį UAB „Panevėžio gatvės“, kartu su eglės puošimo konkursą laimėjusia įmone „Adam decolight“ šalino trūkumus ir Panevėžio Kalėdų eglė sužibs naujai. Įmonei dėl nekorektiškai atliktų darbų pareikšti priekaištai.

„Tenka apgailestauti, kad dėl biurokratinių pinklių nutinka tokie nemalonūs dalykai. Šis atvejis dar kartą įrodo viešųjų pirkimų įstatymo netobulumą, kai esame priversti pirkti „katę maiše“ už mažiausią pasiūlytą kainą“, - sakė savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė.

Administracijos direktorė teigia, kad kitais metais Kalėdų eglės puošimui turės būti teikiami projektiniai pasiūlymai, į darbo grupę įtraukiant miesto architektus, kitus specialistus ir visas papuošimas būtų nupirktas atliekant ekonomiškai naudingiausią pirkimą.

Pasak miesto savivaldybės vyriausiojo dizaino specialisto Romo Lukšo, toks pirkimas užims ilgesnį laiko tarpą ir įvertinus viešųjų pirkimų konkurso apskundimo galimybes viešieji pirkimai turės prasidėti jau anksti pavasarį.

Nepaisant nesklandumų Panevėžio Kalėdų eglė laukia panevėžiečių ir jų svečių atvykstant pasigerėti ir pasidžiaugti artėjančių šv. Kalėdų džiaugsmu. Iki Kalėdų kiekvieną šeštadienį (14 ir 21 d.) nuo 17 iki 19 val. Laisvės aikštėje – Kalėdų miestelio linksmybės. Miesteičių ir svečių laukia teatralizuota koncertinė programa, Kalėdų Senelis su nuotaikinga svita. Veiks Kalėdų Senelio paštas, šoksime ratelius ir mokysimės naujų žaidimų. Dalyvaus kolektyvai „Geras“, „Džikum dralo“, šokių studija „Euro dances“, jungtinę koncertinę programą parengs mokyklos. Veiks mugė. Bus galima nusipirkti karštų spurgų, arbatos.

DELFI primena, kad Panevėžio miesto šventinė puošyba internete sukėlė pašaipų bangą. Kritikos objektas – savotišką įspūdį paliekanti pagrindinė miesto eglė. Panevėžio miesto savivaldybės administracijos direktorė Kristina Vareikienė DELFI teigė, jog eglė – urėdų dovana.

„Eglę padovanojo Panevėžio miškų urėdija, o mūsų darbuotojai iš išskirtų eglių rinkosi. Iš pasiūlytų variantų išsirinko mūsų miesto dizaineris“, - kalbėjo K. Vareikienė.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (129)