„Dėl 7-8 iš 10 staigių stabdymų ir avarinių situacijų kaltos būna moteriškių vairuojamos mašinos. Su automobiliu marke jokios koreliacijos dar neteko pastebėti“, - rašo skaitytojas.

„Iš patirties - chuliganiškai dažniausiai vairuoja asmenys sėdėdami už BMW, „Audi“, visureigių vairo bei dažniau taip elgiasi asmenys, vairuojantys naujas ar beveik naujas transporto priemones“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Pasatų“ draiveriai dažniausiai velkasi antra juosta, pavadinčiau pavojingiausiais, nes niekad nežinai, kada grįš į pirmą... Kai plikbajoris užvaldo panešiotą vokišką kokybę, ragas taisyklėm, jis juk su „Volkswagenu“. Mano „fordas“ greitesnis už daugelį BMW“, - rašo diskusijos dalyvis.

„Taip, BMW mašinas turintys vairuotojai dažniausia būna didelio greičio piktnaudžiautojai, nereikia, bet spaudžia kiek kaip tik gali. Maivosi gal? Ir nusižengia kelių eismo taisyklėms. Viskas labai aiškiai matosi mūsų keliuose, kai tenka važinėti kas dieną“, - sako skaitytojas.

„Kai asilas už vairo, tai automobilio markė reikšmės neturi, tik kažkodėl asilai absoliučia dauguma renkasi vieną iš geriausių automobilių - BMW“, - svarsto skaitytojas.

„Tikrai nėra skirstoma pagal markę. Tiesiog gana dažnai žmonės pagal bandos instinktą renkasi tokias mašinas, kurios yra populiarios, galvodami, kad jas remontuoti pigiau išeis. O kelių ereliai dažniausiai yra psichologiškai paveikti žmonės, kurie negali savęs realizuoti kažkur, yra neišklausomi, užguiti darbdavių, žmonos, aplinkos. Ir išvažiavę į gatves, išsilieja“, - nuomonę dėsto diskusijos dalyvis.

„Ne kiekvienas BMW vairuotojas yra marozas, bet kiekvienas marozas norėtų vairuoti BMW. Ne mašina kalta, o vairuotojai. Pats esu BMW fanas ir nesivadovauju ta logika, kad už BMW vairo aš kietas, man tai tiesiog gyvenimo būdas. Ir nesigėdiju įsėdęs į automobilį prisisegt saugos diržų bei paragint tą patį padaryti keleivių, prieš pelkę pristoju, kad neliktų šlapi pėstieji, geranoriškai praleidžiu pėsčiuosius per perėją. Kelių marozams ne!“, - patirtimi dalinasi skaitytojas.

„Siūlau nevaryti ant jaunimo, kuriems malonu jausti greitį. Ką, jums nepatinka greitis? O BMW - tai, kas suteikia kaifo. Tik toks dalykas: yra žymiai geresnių ir mažiau pavojingų (kitiems) būdų gauti adrenalino, pvz., kalnų slalomas, parasparniai, parašiutai, bagiai, ir pan. Patikėkit, paėmus juodą trasą Alpėse ar nusileidus parašiutu, kojos dreba. Arba vairavimas to paties BMW serpantinuose. Grįžus į Lietuvą, mūsų keliai atrodo skirti diedukams. Viskas OK, visur sava vieta: tarp žmonių elkis žmoniškai, o išsiliek vienas, ir niekas paskui marozu nevadins. Nes paskui gėda už visus“, - adrenalino mėgėjams siūlo skaitytojas.

Dėkojame DELFI skaitytojams už išreikštas nuomones!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją