Šį kartą skaitytojai buvo kaip niekada išradingi, o kai kurios jų idėjos net pranoko patį originalą.

„Mums reikalinga ne Graikijos sala, o graikiška valdžia. Kad įsigudrintų būti mums gera šiandien, mūsų pačių rytojaus sąskaita. Oj nenorėkite pirkti Graikijos salą, nes vieną rytą atsibusite su nupirkta Lietuva, kartu su jos graikiška sala“, - rašo skaitytojas.

„Jūs ką, čia rimtai diskutuojate? Nu tada dar siūlau nepasikuklinti ir „planuojamą“ metro iki naujosios seniūnijos iškart nutiesti“, - šmaikštauja skaitytoja.

„Manau, kad čia tikra nesąmonė. Juk Graikijoje galioja vieni įstatymai, o Lietuvoje kiti. Tad manau investicija netikslinga ir nevertinga Lietuvai, nes Lietuva negalės disponuoti turtu, remiantis Lietuvoje galiojančiomis normomis“, - rimtai į reikalą pažiūrėjo diskusijos dalyvis.

„Žmonės, pagalvokite, juk ne veltui ta sala kainuoja 7 mlrd. eurų. Zuokas tik ir ieško tokių, kaip Jūs, - svajotojų. Jau pažiūrėkite, kokios kainos yra vien Senamiestyje. Tai ką jau sakyti apie kainas saloje, ir dar kuri yra prie Graikijos! Argi Jums nemaža dar skolos?“, - klausia skaitytojas.

„Nu kodėl iš Graikijos? Nepaisant to, kad ji bankrutuoja, jos sala Lietuvai gali būti per brangi. Be to reiktų skelbti konkursą! Gal, sakykim, Indonezija pasiūlytų dvigubai didesnę ir dvigubai pigiau? Ir dar su veikiančiu ugnikalniu! Toje saloje įkurtume parlamentą. Gal per kadenciją bent kartą jį apipiltu pelenais, o gal ir karšta lava!“, - svarsto skaitytojas.

„Idėja gera, ir gera tuo, kad niekas geresnės nepasiūlo. Nepasiūlo, kaip steigti naujas darbo vietas. O ten, kaip parašyta straipsnyje, Zuokas siūlo, kokius Lietuvos filialus galima steigti. Tuo pačiu padidėtų Lietuvos teritorija šilto klimato zonoje, kurioje sėkmingiau vystytųsi turizmo bei poilsio sektorius. Jau vien statybų sektorius kaip išsiplėstų. Juk į Lietuvą ateina šaltasis metų laikas, o tai reiškia, kad tuoj pasipildys bedarbių gretos. Tai štai tos bedarbių gretos galėtų sėkmingai keltis ir darbuotis saloje. Juk tai geresnė išeitis nei stoti į eilę prie Maisto banko“, - rašo diskusijos dalyvė.

„Būtinai reikia pirkti, ir ne vieną, o kelias ir perkelti ten Lietuvą. Vieną didelę sąlą normaliems žmonėms ir kelias mažesnes - po vieną socdemams, konservams, ir t.t., kad nesipainiotų tarp normalių ir nenuodytų jiems gyvenimo“, - įsitikinęs skaitytojas.

„Sala nereikalinga, reikalingi graikai, kad pastatytų ant ausų Lietuvos partijas, Seimą ir ministrus. Mes esam neįgalūs, sėdime suglaudę ausis“, - pakviesti pasisvečiuoti graikų protestuotojus siūlo skaitytojas.

„Graikijoje šilta, ten reikia statyti senjorų namus: nekainuos apšildymas, pagerės giminių santykiai - skris lankyti ir atostogauti jų vaikai ir anūkai. Nupirkti turi „SoDra“ iš nesumokėtų pensijų, o išlaikyti tėvus tuose namuose vaikai... sumanymas geras, šaunuolis Artūras! Amerikos seneliai - Floridoje, Lietuvos - Graikijoje bent savigarbą atgautume“, - įdomią idėją siūlo skaitytoja.

„Dar ir kaip reikia!!! Mes be jos gyventi negalime!!! Išsiųstume į ją visus nepageidaujamus asmenis, pvz: Kubilių, Šimonytę. O jei rimtai, tai jau geriau kokį 30 ha žemės sklypą Marse nusipirkti su visais Marsiečiais. Aišku, ateičiai. Nes kol neturim atominės elektrinės iš jų jokios naudos“, - įsitikinęs diskusijos dalyvis.

„Čia, aišku, viskas yra juokais. Nes didesnės nesąmonės nebuvo galima sugalvoti. Pirkti salą... trūksta žodžių, kas per absurdas“, - rašo skaitytojas.

„Visi rėkia, kad Lietuva išparduodama, o čia siūloma Lietuvos teritoriją išplėsti!!! Manau, šiuo atveju svarbu tik eksploatacijos sąlygos ir galimybės - kiek laiko oras tinkamas turizmui, kokia infrastruktūra, ir ką ten leidžia aplinkosauga“, - svarsto skaitytojas.

„Beje, ir visai nedurnas projektas. Vietoj Turkijų ir Egiptų visi galėtų ten važiuot ilsėtis. Ir užsieniečiai važiuotų. Žodžiu, visai nekvailas verslo projektas. Perspektyvus. Galiausiai, jei nesiseks verslauti, žemę bus galima parduot ir dar uždirbt, nes žemė gi vis brangsta ir brangsta“, - idėją palaiko skaitytojas.

Dėkojame DELFI skaitytojams už išreikštas nuomones!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)